Barış Pehlivan ve gazeteci Murat Ağırel serbest bırakıldı

Barış Pehlivan ve gazeteci Murat Ağırel serbest bırakıldı
Güncelleme:

Gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç, MİT şehidinin cenazesini haberleştirdikleri için yargılandıkları davada hapis cezalarının onanması üzerine teslim oldu. Pehlivan ve Ağırel 5.5 saat sonra koronavirüs önlemleri kapsamında serbest bırakıldı.

Gazeteci yazar Barış Pehlivan ile gazeteciler Murat Ağırel ve Hülya Kılınç, Libya’da MİT şehidinin cenazesini haberleştirdikleri için yargılandıkları davada hapis cezalarının onanması üzerine dün sabah teslim oldu.

Pehlivan ve Ağırel, 5.5 saat süren tutukluluğun ardından akşam saatlerinde koronavirüs önlemleri kapsamında özgürlüğüne kavuştu. Gazeteciler koronavirüs kapsamındaki izin süreleri sona erdiğinde cezaevine giderek yine teslim olacak, ardından haklarında denetimli serbestlik uygulanması için infaz hâkimliğine yazı yazılacak. Daha sonra denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanması söz konusu olacak. Kılınç’ın ise bugün tahliye edileceği öğrenildi.

Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ile gazeteciler Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Ferhat Çelik, “MİT mensuplarının ve ailelerinin kimlik, görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgileri yayımlamak, yaymak ve açıklamak” suçlamasıyla yargılandı. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Murat Ağırel, Aydın Keser ile Ferhat Çelik 4 yıl 8 ay, Barış Pehlivan ile Hülya Kılınç ise 3 yıl 9 ay hapis ceza almıştı. Aynı davada yargılanan Barış Terkoğlu ile Eren Ekinci ise beraat etmişti. İstinaf mahkemesi, gazetecilerin hapis cezalarına yönelik başvuruyu reddetmiş ve cezaları onamıştı. Kararın ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek teslim olan Ağırel ve Pehlivan Silivri Cezaevi’ne gönderildi. OdaTV muhabiri Kılınç da Manisa Adliyesi’ne giderek teslim oldu. 

Yaklaşık 5.5 saat süren cezaevindeki işlemlerin ardından gazeteciler özgürlüğüne kavuştu.

(Kaynak)