Cüneyt Çakır ile ilgili olay iddia

Cüneyt Çakır ile ilgili olay iddia
Güncelleme:

Eski hakem Selçuk Dereli, Cüneyt Çakır ile hakkında gündem yaratacak bir iddiada bulundu.

Cüneyt Çakır, Antalya-Fenerbahçe maçında verdiği ve vermediği yanlış kararlarla haftaya damgasını vurdu. Öğrendiğimiz kadarıyla gözlemcisi bu maçtaki performansına 8.3 puan vermiş. Yani; ‘iyi ve verimli maç yönetti' olarak değerlendirilmiş. Böyle bir rezalet olur mu? Bu dünyanın neresinde görülmüştür. Vermediği penaltılar, iptal ettiği gol varken Çakır'ın neresi iyi? Maçın sonucuna etki eden kararlar veriyor, 8.3 puan alıyor. 

‘ATAMALARDA ADİL OLUN'

Ondan sonra ‘niye Türk hakemliği gelişmiyor' diye konuşup duruyoruz. Tabii ki gelişmez. Çakır'ın gözlemcisi Engin Kurt’ta azıcık yürek olsa bu notu verirken böylesine eyyam yapmazdı. Türk futbol kamuoyu da şunu görsün ki gözlemciler Cüneyt Çakır'a düşük not vermekten korkuyorlar. Çakır ailesinin hakem camiasında yarattığı imparatorluk böyle işliyor. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu ve gözlemcilere şunu söylemek istiyorum: Eğer hakemlerinizin adil kararlar vermesini bekliyorsanız bunu önce kendiniz uygulamalısınız. Yani hakem atamalarında adil davranacaksınız ki rekabet ortamı yaratılsın. İsmine göre, ailesine göre maç verirseniz tablo da böyle olur. Onlar da havanın durumuna göre maç yönetir. 

‘BOZACININ ŞAHİDİ MİSALİ'

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Rosetti ve Uilenberg'in sözleriyle kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Senin yurt dışından getirip federasyon olarak maaş verdiğin adam, federasyonun aleyhinde konuşur mu? Mümkün mü bu? Bozacının şahidi şıracı misali… Uilenberg yıllardır Türkiye'de. Madem bu kadar iyi bu adam, neden düzeltemedi de daha rezil hale getirdi?

AMK Gazetesi