KANALTÜRK VE BUGÜN TV'NİN YAYINI DURDURULDU !

KANALTÜRK VE BUGÜN TV'NİN YAYINI DURDURULDU !

Polis ekipleri, Bugün TV ve Kanaltürk'ün yayınını durdurdu. Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros görevden alındı.

Bugün TV binasına giren polisler Bugün TV ve Kanaltürk yayınına müdahale için uplink odasına doğru yöneldi ve yayını durdurdu. Her iki kanalın ekranları da karardı. Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, polis zoru ile binadan çıkarıldı. Tarık Toros görevden alındı. Toros görevden alınma kararından sonra yaptığı açıklamada, "Sizin derme çatma yazdığınız kağıtlarla bu iş olmaz. Keşke daha fazla yapabilseydim. Yapamadım daha. Siyaha düşen adam gider" diye konuştu.

Kanaltürk ve Bugün TV'ye sivil polislerin girmesinin ardından saat 16.30 sıralarında yayın kesildi. Sivil polislerin binaya girişi sırasında Kanaltürk Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, rejiden canlı yayındaydı. Toros, sivil polislerin "uydu odasına" girdiğini belirterek her an yayınlarının kesilebileceğini kaydetti. Toros'un konuşması devam ederken saat 16.30 sıralarında iki kanalın da ekranı karardı. Kayyum yöneticileri şirket çalışanlarına uplinki kapattıklarını bildirdiler. Ardından Bugün TV ve Kanaltürk kanallarının yayını durdu.
 

fft107_mf6265309.jpeg

TARIK TOROS GÖREVDEN ALINDI

Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Değer Özgergün Bugün TV Yayın Yönetmeni Tarık Toros'un görevinden alındığını bildirdi. Samanyolu canlı yayınına katılan Toros, "Yayına polisler eşliğinde yönetim kurulu geldiler. öncelikli olarak Tarık Toros'ın görevden alındığına dair kendilerine bir tebliğ sundular. Tebliğin hukuki geçerliliği yok, ticari sicil kaydına yönetim kuruluınun işlenmesi yapılmadığı için, personele yönelik işten çıkarma yetkisi bulunmamakta" dedi.

tarik-toros-medyaya-olan-guven-yerin-dibinde_1622156_720_400.jpg

1500 KİŞİLİK GRUP BURADA

Samanyolu muhabiri Yakup Sağlam Tarık Toros'un el yazısıyla görevden alındığını söyledi. Sağlam,  "Toros’a, el yazısıyla görevden alındığını yazan bir kağıt verildğini söylediler. Yarım saat öyle bir nokta oldu ki burası. Polis caddeyi kapatmış durumda. Ambülans da o sırada yarım saat gelemedi. Yaklaşık 1500 kişilik bir grup burada bekliyor. Şu anda azalma ve dağılma yok. İnsanlar beklemeye devam ediyor" dedi.

5630e0c218c77313309b8ea3.jpg

TOROS'TAN İLK AÇIKLAMA

Toros Bugün TV yayın yönetmenliği görevinden alınmasından sonra binanın dışında gözleri dolarak bir açıklama yaptı. Toros, "Sizin derme çatma yazdığınız kağıtlarla bu iş olmaz. Keşke daha fazla yapabilseydim. Yapamadım daha. Siyaha düşen adam gider. Bizim daha söyleyecek çok sözümüz var. Kanunsuz bir işlem. Kanunsuz bir şekilde insanlar polis gücüyle çıkarılıp işten atıldı. Allah Türkiye’yi korusun. Bunlar en zor zamanlarımız olacak. Hepsi geçecek inşallah. Artık gidelim izninizle" dedi. 

5630d1e518c77313309b8d6f.jpg

"SİZ MİLİTAN DEĞİL KURUMUN ÇALIŞANLARISINIZ"

Kayyum olarak atanan Ümit Önal 'Biz birlikte çalışacağız. Sizler militan değil bu kurumun çalışanlarısınız. Bizler de kayyum olan arkadaşlarız.' dedi.

POLİS SABAHIN İL IŞIKLARIYLA GELDİ 

Koza İpek Holding bünyesinde yayın yapan medya kuruluşlarına atanan kayyumlar, Bugün TV ve Kanaltürk binasına bu sabah binaya gelmiş, medya çalışanlarının polis zoruyla uzaklaştırılmasının ardından binaya girebilmişti.

Yayını durdurulmak istenen televizyon ve gazetelerin bulunduğu bina önüne destek için gelen vatandaşlara ve olayları izleyen gazetecilere de biber gazı ve tazyikli suyla müdahale eden polis, giriş kapısını itfaiye ekiplerinin yardımı ile kırarak binaya girmişti.

Daha sonra medya kuruluşlarına atanan kayyumlar, polislerin eşliğinde binaya girerek yönetim katına çıktı ve şirket avukatlarıyla toplantı odasına geçti.

Tüm bunlar olurken Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, kanalın reji odasından yayınını sürdürdü.

2104872.jpg

2104852.jpg

2104429.jpg

2104671.jpg

2104512.jpg

2104366.jpg

2104331.jpg

2104080.jpg

2103979.jpg

2103802.jpg