Mehmet Demirkol: Vereceksiniz adamın parasını !

Mehmet Demirkol: Vereceksiniz adamın parasını !
Güncelleme:

Ünlü spor yazarı Mehmet Demirkol, NTVSpor'da yayınlanan Spor Servisi programında günün öne çıkan gazete manşetlerini değerlendirdi.

Şenol Güneş’in Milli Takım’ı istediğini ancak Beşiktaş’a verdiği sözü tuttuğunu söyleyen Demirkol, ‘Şenol Hoca Milli Takım’dan gönderiliş biçimine takılmış. Hak ettiği parayı da vermediler. Vereceksiniz adamın parasını’ dedi.

İŞTE DEMİRKOL’UN DEĞERLENDİRMELERİ…

‘ABİLERİNE ÜZÜLÜYORLAR’

Altyapıda oynayan çocuklar yukarıya bakıyorlar abileri hep yeniliyor. Ondan başarısız oluyorlar. 18 yaşa kadar skorların hiçbir önemi yok ama 18’den sonra bakarım. Bunlar muhtemelen abilerine üzülüyorlar, ondan oluyor. Oradan Milli Takım’a oyuncu gelir zaten 40 yıldır böyle genç oyuncular oynasın diye baskı yapılıyor.  Altyapı marka değeri gibi içi boş bir slogana döndü. Bırakalım o işleri…

‘BONUCCİ ŞİKAYET ETTİ DİYE CÜNEYT ÇAKIR’A SALLIYORUZ’

İtalya-İsveç maçı oynanıyor Cüneyt Çakır yönetmiş… Adam maçı izlemiyor ama Bonucci maçtan sonra şikayet etti diye Cüneyt Çakır’a sallıyoruz burada. Maçı izledin mi diyorum. Yok diyor… Nerden biliyorsun? Bonucci söyledi. Kafa bu. MR çekeceksin bu kafaya… Ben Cüneyt Çakır’ı tanıyorum diyor. Ben de seni tanıyorum…

‘MAÇLARDAN HAKEMİ DE KALDIRALIM DAHA İYİ’

Sen hiç sokakta top oynarken hakem yüzünden kavga ettin mi? Birisi karar veriyordu, devam ediyorduk. Ama şimdi öyle olmuyor. Maçlardan hakemi de kaldıralım, daha iyi. Teknolojide ne varsa hepsi futbola girmeli. Futbol dışında her sporda televizyondan faydalanılıyor. Neden futbolda yararlanılmasın?

‘ŞENOL GÜNEŞ MİLLİ TAKIM’I İSTİYORDU AMA…’

Galiba dün bazı eksik belgeler bildirilmiş federasyona Şenol Güneş ile ilgili… Anlaşmanın 3 Ağustos’ta yapılmış olması ama o bildirinin bugün yapılması Beşiktaş Kulübü’nün halkla ilişkiler faliyetidir bence.Benim anladığım kadarıyla Şenol Güneş Milli Takım’ı istiyordu. Ama Beşiktaş’a söz verdiği için ve ikisini bir arada götüremeyeceği için sözünü tuttu. Hoca, Milli Takım’ı önemsiyor çünkü gönderiliş biçimini kafasına takmış durumda. Burada bizi de suçluyor haklı da olabilir…

‘ÇALIŞMIŞ, HAKETMİŞ VERECEKSİN ADAMIN PARASINI’

Alamadığı parayı da dert etmiş durumda. Vermediler Şenol Hoca’nın parasını o dönemki yönetim. ‘Milli görev’ diye almasın diyenler var. Yok ya! Çalışmış, hak etmiş vereceksiniz adamın parasını. Bunu kafaya takıyor ki haklı da…

‘İŞİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ KENDİ YAPMAK İSTİYOR’

Şenol Hoca yardımcı antrenörlere bizim istediğimiz gibi bir rol vermiyor. Onların görevi sınırlı… İşin büyük bölümünü kendi yapmak istiyor. Transfer işine de ilginç bir şekilde karışmıyor. ‘Sen getir ben bakarım’ diyorum. Transferi yönetim yapıyor, hoca son kararı veriyor. ‘Benim böyle bir adama ihtiyacım var mı yok mu diye bakarım’ diyor. Del Bosque tarzı. En fazla bölge söylüyor.

‘4 YIL ÖNCE 3.LÜK MAÇI OYNUYORDUN ŞİMDİ NEREDE OTURUYORSUN’

2006 Dünya Kupası’na Şenol Hoca da bir gazeteci olarak katıldı. Çok dolaştı, bütün maçlara gitti hoca muhabir gibi… Final maçı, Berlin Olimpiyat Stadı’nda her yer dolmuş. Basın tribünü tıklım tıklım. Kenarda bir köşede izliyoruz maçı. Açıkla, numaralı tribünü arasında, köşede bir seyirci koltuğu vardı. Gittim oturdum, yanıma Şenol Hoca geldi. 4 yıl önce aşağıda 3.lük maçı oynuyordun şimdi nerede oturuyorsun muhabbeti geçti aramızda.

‘O HATANIN BİR BEDELİ OLMASI LAZIMDI’

O zaman çok eleştirdik Şenol Güneş’i… Ancak bu bir macera. O gün Letonya’ya elendiğimizde bitime 20 dakika kala oyunculara küfür etmeye başladık. O gün hep beraber yaptığımız bir hata vardı ve bunun bir bedeli olması lazımdı.Şimdi Şenol Güneş’i izliyoruz hepimiz…

‘YÖNTEMDE PROBLEM VAR’

‘Çalıştay kuracağız’ diyor Dursun Özbek, Kulüpler Birliği olarak… Biz hiç çalışmadan yabancıların sorun olduğuna karar verdik. Biz önce kararı verdik şimdi çalışmaya başlıyoruz. Yöntemde biraz problem var.

‘ARDA İLE BU EVLİLİK YÜRÜMEZ’

Olup bitenlere bakıyorsun, kokluyorsun… ‘Arda Galatasaray’a gelecek’ diyorsun. Arda yıl sonunda tam hazırlanıp, sezon öncesi kampına katılıp, seneye sıfırdan başlanırsa daha mantıklı. Ama burada insanların kafasında ‘Arda hazır değil, bu takım da gümbür gümbür gidiyor. Bu evlilik yürümez. Yıl sonu mantıklı mı acaba?’ var. Ama bütün işaretler Arda’nın Galatasaray’a geleceğine işaret ediyor.

‘CENK TOSUN 50 EDER’

Newcastle United eğer Badou Ndiaye’ye 18 milyon euro veriyorsa Cenk Tosun 50 eder. Galatasaray hemen yollasın, iyi iş yapıyor ama öyle bir 8 numara bulunur.

‘KALEYE GİTMEYEN OYUN MU OLUR YA’

Taktik çalışmaya taraftarları alıştırmak lazım Fenerbahçe’nin. ‘Biz böyle oynayacağız gelin’ demesi lazım Aykut hocanın… Kaleye gitmeyen oyun mu olur ya?