Prof. Dr. Ercümen Ovalı'nın çalışmaları engellendi mi ?

Güncelleme:

Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Ercüment Ovalı'nın çalışmalarının engellendiği iddiaları hakkında, "Son dönemde bir aşı bulup da kamusal alanda önünün açılmasını engelleyen bir şey olduğuna dair bir paylaşımımız olmadı." ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında Prof. Dr. Ercüment Ovalı ile birlikte çalışan Prof. Dr. Kemalettin Aydın, aşı çalışması yaptığını duyuran ancak çalışmaları hakkında yeniden bilgi vermeyen Ovalı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ercüment Ovalı'ya eleştirilerini yönelten Fatih Altaylı, Ovalı'nın çalışmaları hakkında son durumu Prof. Dr. Kemalettin Aydın ve Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a sordu. 

Fatih Altaylı, "Ercüment Hoca'yı en başta çok eleştirenlerden bir tanesiyim. Çünkü ben bilimsel çalışmaların bilimsel dergilerde bilimsel yayınlarda olması gerektiğini düşünürüm. Twitter üzerinden ben ilaç buldum ben aşı buldum lafına inanmam.Ben de yazabilirim. Aşının Allah'ı bende. O yüzden çok kızdım ama yoğun biçimde kendisine tepki oldu. Aşı çalışmalarının baltalandığı falan söyleniyor." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın açıklaması şöyle oldu:

Gelelim sorduğunuz soruya. Bahsettiğiniz hocayı ben tanımıyorum. Hiç görmedim. Basından sadece biliyorum. Kemalettin Hoca'nın daha iyi tanıdığını da biliyorum. Gerçekten bir şeyler çalışmalarla ilgili bir çok faaliyeti basında yer aldı. Ancak bunlar bir noktaya geldiği zaman kendisi de aynı durumda.

Bu aşının teknolojisini geliştirdikten sonra kendisi de üretecek firma tesis bulmak zorunda. Burada şu söylenebilir. Bakanlık Kayseri grubuna yardım etti ona niye yardım etmiyor diye. Onu bilemem.

 Yardım edildi mi edilmedi mi? Şunu da bilemiyorum kendisi bunlar içni başvurdu mu? Bunlar hep böyle niyetle olmuyor. Belli aşamalarda izn alınması gereken yerlerden izin almanız gerekiyor. Burada alamadı mı bilmiyorum. Kemalettin hoca daha yakından biliyor olabilir. Benden daha iyi tanıdığını biliyorum.

Prof. Dr. Kemalettin Aydın'ın açıklaması şöyle oldu:

Ercüment Hoca'yı 20 yılı aşkındır tanırım. Daha önce beraber çalıştık. Çok heyecanlı, inovatif buluşlar peşinde koşuşturan milli şuuru yerinde bir arkadaştır.

İlk Twitter paylaşımı ben de sizinle benzer şekilde karşılayan eleştiren birisiyim. O dönemdeki çalışmalarıyla konuşmuştuk ama son dönemde bir aşı bulup da kamusal alanda önünün açılmasını engelleyen bir şey olduğuna dair bir paylaşımımız olmadı.

 Muhtemelen öyle bir şey olsa benimle paylaşır beraber bir yol yürümemize katkı sağlamamı isteyebilirdi. Öyle bir son durumuna ait bir bilgim söz konusu değil. Keşke olsa da biz destek versek yürüse.