Rıdvan Dilmen: Galatasaray 'Jaws' gibiydi

Rıdvan Dilmen: Galatasaray 'Jaws' gibiydi
Güncelleme:

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın 2-0 kazandığı Beşiktaş maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında Galatasaray'ın sahasında Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği mücadeleyi değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen'in açıklamalarından öne çıkanlar:

"Mariano çok formdaydı, ligimizin en iyi sol taraf oyuncusuna karşı oynuyordu ve Galatasaray için sakatlanması handikap. Beşiktaş’ın hedef santraforu sakatlandı. Vagner Love hazır mı bilmiyorum ama tercih etmedi. Beşiktaş öndeyken yapılan bir değişiklik gibi oldu. Galatasaray çok tecrübeli, kendi evinde ligimizin en coşkulu oynayan takımı. Beşiktaş’ın da uzun zaman sonra oyunu kabul ettiremediği bir 45 dakika gördüm. Galatasaray, buna izin vermedi."

"İki tane kırılma anı oldu. Negredo’nun karşı karşıya kaçırdığı pozisyon, bir de Gomis’in 1-0’ken kaçırdığı pozisyon oldu. İlk yarının en kötüsü tartışmasız Pepe’dir. Golde de rakibin önüne geçmesine rağmen topa vurdurdu. Kendin vuramıyorsan, rakibe de vurdurmamalısın."

"Beşiktaş’ın kendi oyununu kabul ettirmesi için, Medel’i stopere çekip Oğuzhan’ı oyuna koyarak risk alması gerekiyor. Fatih Terim, birazdan Belhanda’yı alır diye düşünüyorum."

Maç sonu değerlendirmesi

Galatasaray takımının şampiyonluklarının 3/1'i Fatih hoca ile gelmiş. Bu sezon Tudor kalsaydı böyle olmazdı. Galatasaray ligin ikinci yarısında şampiyonluk rakiplerinden Fenerbahçe ile deplasmanda berabere kalıp Başakşehir ve Beşiktaş'ı içerde yenmiş. Tudor kalmış olsaydı böyle olmazdı.

Galatasaray futbol takımı ve taraftar Fatih Terim ile birlikte derbiye çok iyi hazırlandı. Full konsantrasyon oldular hafta içinde. Beşiktaş ise iyi hazırlanamadı. Hafta içi kupa maçından kalan olaylar konsantrasyonlarını bozdu.

Galatasaray Medel'i 2-0 yendi. Beşiktaş savunma hattında ayakta kalan tek oyuncuydu. Negredo ve Quaresma'da konsantrasyon 0'dı. Babel de etkisiz kaldı. Beşiktaşlı oyuncuların coşkusu azdı. Galatasaraylı oyuncular da Jaws gibiydi. Çok agresiflerdi.

Penaltı pozisyonunu tam göremedim ama Tosic itiraz etmediğine göre pozisyon penaltı. Galatasaraylı oyuncularda harika bir konsantrasyon vardı. Linnes ve Nagatomo çok iyi oynadı. Galatasaray'da sol bek orta açtı, ön libero golü attı. Gomis bugün gol atsa gol krallığını ilan ederdi. Galatasaray'da teknik direktör ve taraftar da 5 yıldızdı. Bir tarafta muhteşem bir konsantrasyonla hazırlanan aslan; diğer tarafta maça konsantre olamayan kartal...

Galatasaray bugün Başakşehir maçından da iyi oynadı. Çünkü başakşehir ortaya bir mücadele koyabilmişti. Beşiktaş kendi oyununu hiç oynayamadı bugün. Gökhan Gönül de mesela sezonu kapatmış gibiydi. Oyun 11'e 11 devam etseydi Beşiktaş son anlarda daha çok pozisyon bulabilirdi.