Yeni yılda diyet yapmayı unutun !

Yeni yılda diyet yapmayı unutun !
Güncelleme:

Yeni yılda kendiniz için yapabileceğiniz en güzel şey, iyi yemek yemek, kalpten sevmek, iyi uyumak ve sevişmek.

Yeni yıl yeni umutlarla geliyor. Herkes, yeni yılda daha iyi hissetmek, daha sağlıklı birine dönüşmek ve daha güzel görünmek için  ‘yeni kararlar listesi’  hazırlama telaşında. Yeniyılda mutlu, sağlıklı ve ince  olmak istiyorsanız yapmanız gereken şey şu, “İyi yemek yemek, kalpten sevmek, iyi uyumak ve sevişmek”

Uzman Psikolog Dr. Zaza Yurtsever

Her yılın başlangıcında bir önceki yılı gözden geçirir ve o güne kadar yapmak isteyip de yapamadıklarımızı masaya yatırır, tabir-i caizse ‘yapılması gerekenler listeleri’ oluştururuz. ”Bu yıl spora başlanacak, şu ülkeler görülecek, sevdiklerimizle daha çok bir araya gelinecek, diyet yapılacak yaza ince girilecek” gibi kararlarla dolu listelerimiz ağırlıkla yılın ilk üç ayında unutulur gider.

Gidilmesi gereken yerlere gidemeyiz, pek çoğumuz zaten içimizden gelmediği için spora başlayamaz ya da satın alınan spor salonu üyelikleri bir süre sonra tarihin tozlu sayfaları arasına karışırken geride bir suçluluk duygusu bırakır. Her pazartesi başlanılan diyetler aynı hızla sona erer. Ve bir kez daha yeni yıl kararlarımızı yerine getirememiş olmanın pişmanlığını yaşarız.

Mutluluğun formülü son derece basit: 

Halbuki mutluluğun formülü, Julia Roberts’ın başrolünü oynadığı, gişe rekorları kıran Ye, Sev, Dua Et isimli filmle neredeyse aynı. Mutluluk aslında son derece uçucu bir duygu. Ama mutluluğun olmazsa olmaz koşulları şunlar: İyi yemek yemek, parasal açıdan kendinizi güvende hissetmek, güvenli sevgi ilişkileri geliştirip, iyi uyumak ve iyi sevişmek.  Bütün bunlar varsa aslında mutluluk çok kolay.

Diyet yapmayın, incelin ve mutlu olun! 

Diyet yapmak insanlara daha fazla kilo aldırmak ve kilo sorunlarını kalıcı hale getirmek dışında bir işlevi yoktur. Diyete girdiğiniz her dönemi bedeniniz bir kıtlık dönemi olarak algılar ve bir sonraki kıtlık dönemi için yağ biriktirir. Dolayısıyla her diyet sonrası daha kilolu insanlara dönüşür ve tekrar diyete girersiniz. Bu da yemekle ilişkinizin bozulmasına yol açar. Yemek de tıpkı diğer bağımlılıklar gibi ele alınmalıdır. Yani bunu bir irade meselesi olarak görüp suçluluk duymamalısınız. Yemekle bozulan ilişkiyi düzeltmek, acıkınca yemek doyunca durmak şeklinde açıklanabilir. Bunun için de bir diyetisyen değil psikologa başvurmalısınız.

Bağımlılıklardan uzak duralım

Para hepimiz için önemli ancak çalışma bağımlısı olmamalıyız. Yemek hepimiz için önemli ancak diyet ya da yemek bağımlısı olmamalıyız, seks ve sevgiye dair sorunlarımızı çözersek mutlu olmamızın önünde bir engel kalmayacak.