Affetmek insanları mutlu ediyor

Affetmek insanları mutlu ediyor

NLP zihindeki olumsuz şeyleri silip, zihnin yeniden nasıl yazılacağını gösteriyor.

Sosyolog ve NLP Uzmanı Bülent Şenyürek, mutlu olmanın sırrının insanları affetmekten geçtiğini söyledi. Şenyürek, affedilmeyen insanları yüke benzetti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği 'NLP ile Kendini Keşfet' konferansına konuşmacı olarak katılan Şenyürek, vatandaşlara bilinçaltı temizliği ve duygusal arınma konusunu anlattı. NLP'nin tarihçesi hakkında katılımcılara bilgi veren Şenyürek, "NLP insanlara, bilinçaltlarını daha iyi tanımayı, kendilerini ve zihinlerini keşfederek kontrol etmeyi öğretiyor." dedi.

Mutlu olmanın sırrının insanları affetmekten geçtiğini anlatan Şenyürek, "Affetmediğiniz kişi sırtınızda hayatınız boyunca taşıdığınız yük gibidir. Kendiniz için affedin. Affedince çok daha huzurlu ve mutlu olduğunuzu göreceksiniz." diye konuştu. Bir bebeğin emme, tutma ve refleks dışındaki tüm davranışlarını sonradan öğrendiğini ifade eden Bülent Şenyürek, şunları söyledi: "Zihnimizin ve hayatımızın programlanması bebekken başlar. Hayatımızdaki olumsuz şeyler zihinsel programlamanın ürünüdür. NLP zihindeki olumsuz şeyleri silip, zihnin yeniden nasıl yazılacağını gösteriyor."

Şenyürek, katılımcılara bilinçaltı temizliğiyle ilgili çeşitli teknikleri uygulamalı olarak gösterdi.