Sigaradan kurtulmak için en iyi neden

Sigaradan kurtulmak için en iyi neden

Hamileyken sigara içimi bebeğinizin sağlığını ciddi oranda bozar.

Sigara içen annelerin ve babaların bebekleri nikotin ve karbon monoksit gibi kimyasallara maruz kalmaktadır.Sigara içerken hamile kalırsanız hemen sigarayı bırakmalısınız. Sigara içmiyorsanız, sigara dumanından kaçınmaya ekstra özen göstermelisiniz. Uzmanlar sağlıklı bir hamilelik için hamile kalmadan önce sigara bırakmanın yapılması gereken en doğru adım olduğunu söylemektedir.

Eğer hamile kalmadan önce (ya da gebeliğin ilk 3 ayında) sigarayı bırakırsanız, düşük doğum ağırlığı olan bebek doğurma riskiniz sigara içmeyen bir kadınla aynıdır. Doğru olan hamile kalmadan önce sigarayı bırakmak, ancak eğer bunun öneminin farkına geç varmışsanız hamileliğin hangi döneminde olursanız olun sigarayı bıraktığınızda bebeğinizde sağlık sorunu gelişme riskini azaltmış olursunuz. Ne kadar erken bırakırsanız risk o kadar azalır.

Bebek doğduktan sonra da sigara içmemek ve bebeğin bulunduğu ortamlarda sigara içilmesini engellemek bebeğinizde solunum sorunları başta olmak üzere tüm sağlık sorunları gelişme riskini azaltacaktır.

Bebeğinizin sağlığı sigarayı bırakmanız için çok güçlü bir neden, ancak bebeğinizin sağlığını riske sokacağınızı biliyor olmanıza rağmen sigarayı kendi kendinize bırakamayacağınızı düşünüyorsanız sigarayı bırakma programları için doktorunuza danışın.

Gebelikte sigara içimi bebeğinizde özellikle hangi sağlık sorunlarının görülme riskini artırır?

Düşük ağırlıklı bebek doğumu( Prematüre)
Doğumsal anormallikler( Zeka düşüklüğü vb.)
Düşük ve ölü doğum
Erken doğum
Plesantanın yanlış yerleşimi

Sigara içen annelerde ani bebek ölüm sendromu içmeyen annelerin bebeklerinden iki kat fazladır Bebeğiniz ya da çocuğunuz doğum sonra sigaraya maruz kalırsa, hastalıklara ve solunum problemlerine daha yatkın olacaktır.

doktorsensin