Skolyoz farkındalığı için siz de bir adım atın !

Skolyoz farkındalığı için siz de bir adım atın !

Acıbadem Sağlık Grubu, Skolyoz’a dikkat çekmek için yürüyüş düzenliyor.

Belgrad Ormanı’nda anlamlı bir sabah yürüyüşüne ne dersiniz?  6 kilometrelik bu yürüyüş, toplumsal farkındalığın az olduğu ancak erken teşhisin büyük önem taşıdığı Skolyoz’a dikkat çekmeyi amaçlıyor. Bu farkındalığı oluşturmada bir adım da siz atmak isterseniz, Acıbadem Sağlık Grubu 14 Haziran Pazar günü sizi Belgrad Ormanı’nda “Skolyoz’a Karşı Yürüyoruz” etkinliğine davet ediyor. Yürüyüşe, 2012’de Londra’da düzenlenen yaz olimpiyatlarında 1500 metrede 2. olarak ülkemizi gururlandıran Milli Atlet Gamze Bulut da katılıyor.

Toplumsal farkındalığın düşük olduğu Skolyoz’da erken tanı, hastalığın tedavi şeklini değiştiriyor. Ülkemizde son yıllarda Skolyoz tedavisindeki gelişmeler umutları artırdı. Acıbadem Sağlık Grubu, bu hastalığa dikkat çekmek için her yıl Haziran’da Skolyoz Farkındalık etkinlikleri düzenliyor.  

Bu yıl 3. kez gerçekleştirilen Skolyoz Farkındalık Ayı etkinliklerinin ilki, 31 Mayıs’ta Acıbadem Maslak Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Yurtiçi ve yurt dışından Skolyoz hastaları ve uzmanlarının konuşmacı olarak katıldığı sağlık söyleşisinde uzmanlar, hastalığın bilimsel yönünü anlattı, hastalar da tedavi sürecini ve deneyimlerini paylaştılar.

Etkinliğin ikinci ayağı ise halka açık bir yürüyüş. Acıbadem Omurga Sağlığı Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 6 kilometrelik halk yürüyüşü ile Skolyoz’a dikkat çekilecek.

SKOLYOZ’A KARŞI YÜRÜYORUZ

Tarih  : 14 Haziran 2015, Pazar

Saat   : 09.00

Yer     : Belgrad Ormanı Yürüyüş Parkuru