Spor salonları zayıflatmıyor !

Spor salonları zayıflatmıyor !

Spor salonuna kayıt olanların spor yapmaktan başka bir sürü şey için spora gittikleri belirlendi.

Spor salonları bazıları için sağlıklı bir yaşam için kullanılırken birçok kişi içinde sosyalleşme alanı olarak görülüyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada spor salonuna kayıt yaptıran insanların üçte birinin üyeliğinden vazgeçtiği, gittiği süre içinde bir kere bile terlemediği kaydedildi.

Üyelerin yarısı ciddi bir şekilde devam ederken, diğer yarısı spor salonunu muhabbet etmek ve potansiyel sevgili adaylarını süzmek amacıyla kullanıyor. Dörtte biri egzersiz yapmak yerine sauna ve sıcak su küvetinde zaman geçiriyor. Öte yandan üyelerin yüzde 10'u havuzda 'rahatlarken', yüzde 5'i ise büyük ekranda maç izlemek için gidiyor.

Ankete katılanlar haftada ortalama iki saatini spor salonunda geçirdiğini söyledi. Yüzde 29'u ise hiç terlemediğini belirtti. Anket 2 bin spor salonu müdavimi ile yapıldı. Kadınların büyük çoğunluğu çok fazla spor yaptıklarında makyaj ve saçlarının bozulmasından dolayı şikayet ediyor.

Anketi yapan Kettler'in müdürü Paul Bevington, spor salonuna gidenlerin hepsinin amacının spor yapmak olmadığına vurgu yaparak, birçok kişinin parasını boşa harcadığını belirtti.