Artık yuhalamak serbest !

Artık yuhalamak serbest !
Güncelleme:

Taraftarlarının Şampiyonlar Ligi marşını yuhalaması nedeniyle Manchester City'ye soruşturma açan UEFA geri adım attı.

UEFA, Şampiyonlar Ligi marşının yuhalanmasıyla ilgili ilginç bir karar verdi. Manchester City taraftarlarının, Devler Arenası'ndaki maçların hemen öncesinde çalınan Şampiyonlar Ligi şarkısını protesto etmelerine karşı bir yaptırım alınmaması karara bağlandı.

İngiliz ekibinin geçtiğimiz ay Sevilla ile oynadığı karşılaşmanın öncesinde City'li taraftarlar, resmi marşı hep bir ağızdan yuhalayarak ıslıklamışlardı. UEFA'nın Manchester City kulübüne karşı aldığı bazı kararlardan dolayı bu yönde bir tepki gösterilmiş, protesto gerçekleştirilmişti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan ve Premier Lig ekibine ceza vermesi beklenen Avrupa futbolunun patronları bu konuda geri adım attı. UEFA Manchester City'ye karşı açtığı soruşturmadan vazgeçtiğini ve soruşturmayı düşürdüğünü duyurdu.

City cezadan kurtuldu

Manchester City bununla ilgili ceza almaktan kurtuldu. Emsal niteliği taşıyabilecek kararla birlikte bundan böyle aynı durumun tekrarlaması durumunda diğer ekip taraftarları da cezadan kurtulabilecek. Yani UEFA'yı protesto etmek isteyen taraftarlar, Şampiyonlar Ligi marşını, ceza alma korkusu olmaksızın yuhalayabilecek.   

Milliyet