Atletico Madrid'ten ilginç istatistik

Atletico Madrid'ten ilginç istatistik
Güncelleme:

Diego Simeone önderliğinde tarih yazmaya devam eden Atletico Madrid, ilginç bir istatistiğe imza attı.

Atletico Madrid’in kaderi 23 Aralık 2011’de takımın başına eski oyuncuları Diego Simeone’nin getirilmesiyle baştan aşağı değişti.Öyle ki futbol dünyasında pek de görülmeyen bir istatistiğe imza atmış durumdalar.

Bu sezon La Liga, Şampiyonlar Ligi ve Kral Kupası’nda toplam 49 maça çıkan Atletico bu maçların 30’unda kalesini gole kapatmayı başardı. Kalan 19 maçta ise kalelerinde gördükleri toplam gol sayısı 26. Yani Atletico yediği gol adedinden daha fazla maçı kalesinde gol görmeden kapattı.

Arjantinli Simeone, Atletico’ya çok sıkı bir savunma oyunu oynatıyor. Savunmayı ileri uç elemanlarından başlatan Atletico, orta sahadan kaptıkları topların ardından gerçekleştirdikleri hızlı hücumlarla ya da duran toplardaki etkinlikleriyle rakiplerine sürpriz goller atıyorlar.

33 haftası geride kalan La Liga’da 76 puanla lider Barcelona ile aynı puanda ikinci sırada yer alan Atletico, Şampiyonlar Ligi’nde de Barcelona’yı eleyip yarı finalde Bayern Münih ile eşleşmişti. En büyük hedef Şampiyonlar Ligi zira bu kupayı daha önce müzelerine götüremediler.