''Hayalim NBA yıldızı olmak''

''Hayalim NBA yıldızı olmak''
Güncelleme:

Onuralp Bitim, gelecekte NBA'de yıldız olmayı hedeflediğini bildirdi.

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) ile Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) 15 yıldır ortaklaşa düzenlendiği Sınır Tanımayan Basketbol (BWB) kampında Türkiye'yi temsil eden genç milli basketbolcu Onuralp Bitim, gelecekte NBA'de yıldız olmayı hedeflediğini bildirdi.

Finlandiya'nın Lohja kentinde devam eden ve Avrupa'daki en yetenekli  genç oyuncuların davet edildiği kampta Türkiye'yi temsil eden Anadolu Efesli 17  yaşındaki basketbolcu, organizasyon yetkililerine verdiği röportajda, basketbola  başlama hikayesini ve hedeflerini anlattı.
 
Anne ve babasının eski basketbolcu olması nedeniyle bu spora  yöneldiğini kaydeden Onuralp Bitim, "Sonraki yıllarda profesyonel takımlarda  oynamaya başladım. Basketbol benim için iş değil, tutku." ifadesini kullandı.
 
En beğendiği yıldız basketbolcuları sayan Onuralp Bitim, "Kobe Bryant  harika bir oyuncu. Bazıları onun bencil olduğunu düşünüyor ama bu sadece kazanma  hırsından kaynaklanıyor. Ama Micheal Jordan tüm zamanların en iyi basketbolcusu."  değerlendirmesinde bulundu.
 
Basketboldaki hedeflerine de değinen Onuralp Bitim, "Bir gün NBA  oyuncusu olmak istiyorum ve bu kampa davet edilmem, bu nedenle çok iyi oldu.  Basketbola başlama amacım, NBA'de yıldız bir oyuncu olmak. Tek rüyam bu."  şeklinde görüşlerini aktardı.
 
Basketbol eğitimini ABD'de tamamlamasının ardından daha önce de  formasını giydiği Anadolu Efes'e geri dönen Onuralp Bitim, geçen temmuz ayında  İspanya'nın Zaragoza kentinde düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda gümüş  madalya kazanan Türkiye'de 11,3 sayı, 5,7 ribaunt ve 1,4 asist istatistikleri ile  mücadele etmişti.

Etiketler Onuralp Bitim