Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka’yı devirdi

Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka’yı devirdi
Güncelleme:

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 5. hafta maçında Anadolu Efes sahasında Pınar Karşıyaka'yı 91-87 yendi.

Spor Toto Basketbol Ligi’nde haftanın kritik mücadelesinde Anadolu Efes taraftarı önünde Pınar Karşıyaka’yı konuk etti. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Anadolu Efes 91-87 kazanmayı başardı.

Lacivert-Beyazlılar, büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada 5 oyuncusundan çift haneli skor desteği alırken, Jon Diebler 14 sayıyla en skorer oyuncu oldu. Jayson Granger 13 sayı, 7 ribaund ve 5 asistle yıldızlaşırken, Thomas Heurtel 12, Cedi Osman 13, Bryant Dunston 10 sayı ve 8 ribaund kaydetti. İlk yarıda sakatlanan Justin Carter’dan yoksun mücadele eden Pınar Karşıyaka’da ise Josh Carter 25 sayıyla yıldızlaşırken, Colton Iverson 17 sayı ve 12 ribaund ile double-double yaptı, Joe Ragland 15, Kenny Gabriel 13 sayı üretti.

Dengede başlayan maçın ilk 5 dakikası, Pınar Karşıyaka’nın 12-10’luk üstünlüğüyle geçildi. Kenny Gabriel ve Josh Carter’la etkili olan İzmir temsilcisi, 19-12’lik üstünlüğü ele geçirdiği kalan bölümün ardından ilk 10 dakikayı 24-21 galip tamamladı. İkinci periyotta Ahmet Düverioğlu ve Dario Saric’i devreye sokan Anadolu Efes, periyodun hemen başında Heurtel’in isabetiyle öne geçti. Takımların karşılıklı basketleriyle devam eden periyodun son basketine Jayson Granger imza attı ve devre, Anadolu Efes’in 44-41’lik üstünlüğüyle geçildi.

Anadolu Efes üçüncü çeyreğin başında Furkan Korkmaz ve Jon Diebler’ın üçlükleriyle skor üretirken, Pınar Karşıyaka’da Carter ve Ragland, skoru dengede tutan isimler oldu. TV molasının 55-54’lük Efes üstünlüğüyle geçildiği periyotta 60-55 geri düşen Anadolu Efes, son bölümde Dunston ve Cedi ile etkili olup periyodun son hücumunda Diebler ile üçlük buldu: 63-60. Ev sahibi ekip, son periyodun hemen başında Dunston, Cedi ve Saric ile 8-0’lık seri bulup skoru 71-62’ye getirdi. Carter-Iverson ikilisiyle ekstra skor üreten Pınar Karşıyaka, son 5 dakikasına 79-70 geride girdiği maçta bitime 1 dakika kala skoru 86-83’e getirmeyi başardı. Anadolu Efes, kritik hücumda şut saati dolarken Granger’la bir orta mesafe şut isabeti buldu. Bu pozisyonun ardından Anadolu Efes Koçu Dusan Ivkovic’e teknik faul çıkınca, Pınar Karşıyaka için geri dönüş şansı doğdu. 15 saniye kala Iverson ile farkı ikiye indiren Kaf-Kaf, Heurtel’in taktik faulden gelen atışlarda 2’de 2 isabet oranı kaydetmesinin ardından son hücumda top kaybı yaptı ve Anadolu Efes, sahadan 91-87 galip ayrıldı.

Ligde 4. galibiyetini alan Anadolu Efes, gelecek hafta Beşiktaş Sompo Japan deplasmanına çıkacak. Pınar Karşıyaka ise sahasında Royal Halı Gaziantep’i ağırlayacak.