Anadolu Efes uzatmada yıkıldı !

Anadolu Efes uzatmada yıkıldı !
Güncelleme:

Anadolu Efes, ikinci yarıda Saric-Granger ikilisiyle coşup 12 farklı öne geçtiği maçta Olimpiakos’a boyun eğdi.

Anadolu Efes, normal süresi 76-76 biten maçta Olimpiakos’a 91-87 yenilerek iki galibiyetle başladığı Turkish Airlines Euroleague B Grubu’nda art arda 3. yenilgisini aldı. Maçın başı ve sonu kâbus gibi geçti temsilcimiz için. Olimpiakos savunmasını aşmak için maça Heurtel’li beş başladı ama ne yazık ki hücumda hiç varlık gösteremediğimiz gibi, savunmada da ona giden yardımlarda çok iyi organize olup boş adamı bulan konuk takım, ilk periyodu 20-13 üstün bitirdi.
Hakemlerin sertlik standartını çok yukarıya çektiği maçta, Granger da ilk yarıda bekleneni veremedi, başta Saric olmak üzere uzunlar boş şutları kaçırınca fark 12’ye yükseldi. Kenardan gelen Birkan ile Ahmet’in hücumda çaktığı kıvılcım, 36-30 konuk takım üstünlüğüyle girilen 2. yarı öncesinde umut vericiydi.
 
Alev topu oldu!
Ve o kıvılcım 3. çeyrekte alev topuna dönüştü. Saric’in müthiş mücadelesi, çift guardlı düzende Granger’ın hücum resitali temsilcimizin öne geçmesini sağladı, aynı ikili 35. dakikada 72-61 ile farkı çift hanelere de taşıdı. Ancak o alev topunun soğuması için Olimpiakos’un yapamadığını Efes benchi gerçekleştirdi. Son 1.5 dakikaya 9 sayı önde giren ekibimizde, lise takımlarının uyguladığı savunma takımı/hücum takımı değişkenliğiyle oyuncular da şaşkına döndü, Olimpiakos da fırsatı kullandı, mucize gibi döndü.

Son dakikadaki taktik faullerde de Granger 2’de 1, Heurtel 2’de 0 ile oynayınca, Olimpiakos fırsatı kullandı, maçı uzattı. Heurtel ile Lojeski arasındaki üçlük yarışı ile başlayan uzatma periyodunda Fransız oyuncu abartıp maçın yıldızı Granger’ı tamemen safdışı bırakınca, Olimpiakos affetmedi, Efes art arda 3. kez son dakikalar sendromuyla maç kaybetti.