Bir ihtimal daha var !

Bir ihtimal daha var !
Güncelleme:

A Milli Basketbol Takımı için umutlar tükenmedi...

A Milli Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda ilk 7 şansını kaybetti ama Olimpiyat hedefi devam ediyor. FIBA, ev sahipliği yapacak ülkelerin de elemelerde yarışmasına dair yeni bir format hazırlıyor.

Avrupa Şampiyonası’na olimpiyat elemeleri vizesi alma hedefiyle giden ancak ev sahiplerinden Fransa karşısında aldığı yenilgi ile çeyrek finali göremeden elenen A Milli Basketbol Takımı için umutlar tükenmedi.

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel uzun süredir gündemde tuttuğu yeni bir sistem hazırladı, buna göre eleme hakkı kazanan 18 takım dışında, elemelere ev sahipliği yapacak ülkelerin de vize için yarışmasını kararlaştırdı. Demirel’in bunun için uğraştığı, ancak şampiyona öncesinde 12 Dev Adam’ın konsantrasyonunu bozmamak adına açıklama yapmadığı öğrenildi.

Karar kasımda

Olimpiyat elemelerine ev sahipliği için aday ülkeler, geçmiş yıllarda sadece eleme hakkı kazananlar arasından seçilirken, yeni statüye göre kıta şampiyonalarında mücadele etmiş olmak ev sahipliği için başvurmaya yetecek. Yani Avrupa Şampiyonası’nda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 24 ülke başvuruda bulunabilecek. Kasım ayında bu konu hakkında toplanacak olan FIBA tarafından açıklanacak elemelerin ev sahipleri arasına Türkiye de girebilecek.

FIBA’nın ev sahipliklerinden birisini Türkiye’ye vermesi durumunda 12 Dev Adam, gelecek yıl Brezilya’da düzenlenecek Rio Olimpiyatları’nda yer alacak 12 takım arasına girebilmek için mücadelesini sürdürecek. Olimpiyat elemelerine katılma hakkını kazanan Kadın Basketbol Milli Takımı’nın da Rio’da yer alması halinde Türk Basketbolu 2016’da tarihi bir şampiyona yaşayacak.

Milliyet