Fenerbahçe acımadı ! Anadolu Efes havlu attı

Fenerbahçe acımadı ! Anadolu Efes havlu attı
Güncelleme:

Anadolu Efes’i konuk eden Fenerbahçe, 90-86 kazandı, rakibinin çeyrek final dışında bıraktı.

Çeyrek final şansı mucizelere kalan Efes’e, bir darbe de Fenerbahçe’den geldi, lacivert-beyazlı ekibin umutları tamamen tükendi. Farkı bir ara 19 sayıya kadar çıkarsa da son saniyelerde kâbus gören sarı-lacivertli ekip ise evindeki yenilmezlik serisini 19 maça yükseltti

Turkish Airlines Euroleague TOP 16 E Grubu’ndaki 13. maçında Anadolu Efes’i konuk eden Fenerbahçe, 90-86 kazandı, rakibinin çeyrek final dışında bıraktı.
 
Anadolu Efes için ‘tamam mı, devam mı’ maçıydı, bir gün önce Darüşşafaka’nın Kızılyıldız deplasmanında aldığı galibiyet umutları da artırmıştı ancak sanki onlar değil de, sanki Fenerbahçe mutlaka kazanması gereken taraftı. 18 farkla girilen son 5 dakikada, rakibin adeta savunmayı bırakmasının da etkisiyle bulunan 28 sayı farkı azalttı gibi görünüyor ama inanın iki takım arasında dünyalar kadar fark vardı. 
 
Vesely’nin sakatlığı nedeniyle Antic’in ritmini artırmaya çalışan, Sloukas’ı da artık işin içine çekmeyi başaran Fenerbahçe, sezonun iki süperstarı Bogdanovic ile Datome’nin ellerinde yükselişini bozmadı. Özellikle Datome’nin 4 numaraya geçtiği 3. çeyrekte attığı 14 sayı, Efes’in hareketli uzunlarına karşı sağlam durması, Fenerbahçe için çok büyük bir artı. Datome-Udoh ikilisi, Vesely’siz takımın çok sık başvuracağı bir rotasyon olmaya başladı. Ancak yine de çemberi savunma konusunda sadece Udoh’un sertliğiyle sıkıntı yaşanacağı da gözden kaçmadı.
 
Top kayıpları yıktı
Efes ise yanıtı hep birebirlerle vermeye çalıştı. Heurtel’i de, Granger’ı da, Brown’ı da topu eline alınca bir o yana bir bu yana sallandı. Heurtel belki asistleri ile hücumu sürükledi ama savunmada yapmadıkları onları gölgede bıraktı. Top kayıpları da çok canını yaktı Efes’in, hem de en kritik anlarda yaptı bunları, fark da zaten 19 sayıya kadar çıktı. Son 5 dakikaya kadar süren ‘ruhsuzluk’ Efes’in bu yılki asıl sorunuydu, ne yazık ki Ivkovic ne buna çare üretebildi, ne de Efes ruhuyla oynayacak isimleri sahada tuttu. Sonuçta krallığını iki hafta önce ilan eden Fenerbahçe prestijini, Efes’in can havlinden daha çok düşündüğünü gösterdi, alkışları hak etti.

Avrupa’da kaybetmiyor
Fenerbahçe, Obrodovic’li döneminde Anadolu Efes’e karşı Euroleague’de maç kaybetmeme geleneğini sürdürdü. Ivkovic yönetiminde rakibine ligde üstünlük sağlasa da, geçtiğimiz yıl da bu sezon da Avrupa’da diş geçiremeyen lacivert-beyazlı ekip, Avrupa defterini kapadı.