Rusya'nın cezası kaldırıldı

Rusya'nın cezası kaldırıldı

FIBA, Rusya Basketbol Federasyonu'na, revize edilmiş statü ve yönetmeliğini yürürlüğe sokması için 30 Nisan 2016'ya kadar süre verdi.

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA),  üyeliğini askıya aldığı Rusya Basketbol Federasyonu'na (RBF) getirilen  takımlarının ve yetkililerinin resmi etkinliklere katılamama cezasını kaldırdı.
 
FIBA'dan yapılan açıklamaya göre, icra kurulu, RBF, Rusya Spor  Bakanlığı ve Rusya Olimpiyat Komitesi tarafından sunulan raporun ardından  basketbol takımları ve yetkililerine verilen resmi organizasyonlara katılamama  cezasının kaldırılmasını kararlaştırdı.
 
Yönetiminin son 5 yılda sürekli değiştiği belirtilen RBF'ye, revize  edilmiş statü ve yönetmeliğini yürürlüğe sokması için 30 Nisan 2016'ya kadar süre  verildi.
 
FIBA, "RBF'nin, uygun koşullar altında çalışmasını ve ülke  basketbolunun tüm kontrolünü elinde tutmasını engelleyen, çoktandır devam eden  kurumsal ve yasal meselelerini çözememesi"nin mahkeme kararıyla sabitlenmesi  sonrası 31 Temmuz'da Rusya'nın üyeliğini askıya almıştı.