Yıldız Milliler'den madalya yağmuru

Yıldız Milliler'den madalya yağmuru
Güncelleme:

Bisiklet Yıldız Milli Takımı sporcuları, Almanya'da yapılan uluslararası 2 yarışmada 5 madalya birden kazandı.

2013 yılı hazırlık çalışmaları ve çeşitli organizasyonlarda yarışmak üzere Almanya'da bulunan Bisiklet Yıldız Milli Takımı, Rund In Fischeln yarışına katıldı. Türk Sporcular bu yarışta 2 madalya kazandı.

U 17 kategorisinde Tunahan Aytekin ikincilik, Emre Torun üçüncülük kürsüsüne çıkarak Türkiye'ye 2 madalya kazandırdı. Büttfen şehrinde yapılan bir başka uluslar arası yarışta ise Türk sporculardan Serhat Mercan U 15 kategorisinde 3'üncü oldu.

Aynı yarışın U 17 kategorisinde ise Tunahan Aytekin birincilik kürsüsüne, Batuhan Özgür üçüncülük kürsüsüne çıkma başarını gösterdi. Türk sporcular 2 yarışta toplam 5 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza atmış oldu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türk sporcuların elde ettiği başarıyı değerlendirdi. Başarıların asla tesadüfi olmadığının altını çizen Müftüoğlu, 9 yıldır yapılan sistemli ve programlı çalışmaların sonucunda başarıların gelmeye başladığını, özellikle son 2 yıldın Avrupa'da Türk sporcuların kürsüye çıkmaya başladığını söyledi.

Sporda, özellikle de bisiklet gibi fizik gücünün ön planda olduğu spor dallarında kalıcı başarıların kısa vadede değil, uzun süreçlerle elde edildiğini hatırlatan Müftüoğlu, yaptıkları çalışmaların semerelerinin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde daha net olarak görülmeye başlayacağını kaydetti.

Müftüoğlu, Almanya'da başarılı olan sporcu ve teknik görevlileri de kutlayarak teşekkür etti.