Böylesi görülmedi ! Stadı yıkıyorlardı...

Böylesi görülmedi ! Stadı yıkıyorlardı...
Güncelleme:

Leicester City taraftarları eşi benzeri görülmemiş bir ilke imza attı.

Premier League’de tarihin eşiğinde olan Leicester City’de taraftarlar yeryüzünde eşi benzeri görülmemiş bir ilke imzasını attı.

27 Şubat’ta King Power Stadı’nda oynanan Norwich City maçını 1-0 kazanan ekibin attığı gol sonrası yaşanan sevinç sırasında taraftarların Richter ölçeğine göre 0.3 şiddetinde deprem yarattığı ortaya çıktı. Bu iddianın sahibi ise Leicester Üniversitesi Jeoloji Bölümü.

Okulun öğrencilerinden Richard Hoyle konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Biz her maçtan önce ekipmanlarımızı King Power Stadı’na kuruyoruz. Ve futbol maçları sırasında ölçümler yapıyoruz. Norwich maçındaki büyük etkiyi sismogramda birkaç gün sonra fark edebildik. Gol sonrası ani enerji salınımları sırasında küçük depremler yaratıldığını gördük. Yerin 500 metre altında hissedilen bir depremdi ve büyük bir el bombasının patlamasına eş değerdi. Leicester’ın 89.dakikada attığı bu gol şimdiye kadar ölçülen en yüksek depreme neden oldu” diye konuştu.

Öğrenci grubu şimdilerde statta en büyük sismik sinyali üretecek futbolcuyu keşfetmek için çalışıyor. Bahisleri ise Jamie Vardy üzerine.