Chelsea'den Diego Costa'ya büyük ayıp

Chelsea'den Diego Costa'ya büyük ayıp
Güncelleme:

Diego Costa, Chelsea'nin kendisinden ayrılmak istediğini kısa mesajla söylediğini açıkladı.

Chelsea’nin geçen sezon elde ettiği şampiyonlukta ciddi pay sahibi olan Diego Costa, Chelsea’yle bağlarının kopma sürecini anlattı. Daily Mail gazetesine röportaj veren Diego Costa, Antonio Conte’nin kendisine yönelik yaklaşımını eleştirdi.

Geçen sezon 42 maçta 22 gol kaydeden Costa, Atletico Madrid’e dönmek istediğini de ifade ederken Chelsea’nin kendisiyle mesajla ayrıldığını da söyledi! Costa, “Bir oyuncuyu kadronuzda düşünmüyor olabilirsiniz ancak bunu ona söylemek için birçok yöntem var. Bu durumdan telefonuma atılan bir mesajla haberdar olmamalıydım. Normalde böyle şeyler dürüstçe ve yüz yüze konuşularak dile getirilir” ifadelerini kullandı.

28 yaşındaki golcü oyuncu iplerin kopma sürecini ise şöyle anlattı: “Geçtiğimiz ocak ayında sözleşmemi yenilemek için Chelsea yönetimiyle yaptığımız görüşmeler bir anda bıçak gibi kesildi. Bunun arkasında Conte’nin olduğunu, yönetime böyle bir talepte bulunduğunu biliyordum. İlerleyen süreçte de beni cezalandırmaya devam etti ve yeni sezon öncesinde rezerv takımla antrenman yapmamı istedi. Bunu kabul etmedim çünkü yaşananlarda hiçbir kabahatim yok.”

Atletico Madrid’e ne olursa olsun dönmeyi kafaya koyan Diego Costa, Chelsea’ye bu konuda resti çekti. Costa, “Madrid’e dönmek için birçok teklifi geri çevirdim. Chelsea beni yüksek bonservis bedelleri karşılığında Çin kulüpleri başta olmak üzere birçok takıma göndermeye çalıştı. Ancak ben kariyerimi kendi istediğim kulüpte sürdürmek istiyorum. Gerekirse Brezilya’da bir yıl boyunca bireysel çalışmalarımı sürdürürüm. Chelsea bundan dolayı bana ceza verse de hatta ücretimi hiç ödemese de fikrim değişmeyecek” diye konuştu.