Semih Saygıner'in hedefi Milli Takım !

Semih Saygıner'in hedefi Milli Takım !

Dünya Şampiyonluğu onuru yaşadığı bilardoya geri dönen Semih Saygıner, Türkiye Şampiyonası'ndaki ilk maçını kazandı.

 Yavaş yavaş eski formunu yakaladığını belirten Saygıner, "2015 benim için emekleme yılıydı, 2016'da çok daha iyi şeyler yapacağım" dedi.

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası Final Etabı, dün Kırşehir’de başladı. 25 Aralık'ta sona erecek şampiyonada 32 sporcu mücadele ediyor. 

2016 yılı milli takımlarının belirlenecek olmasından dolayı özel bir önem taşıyan organizasyon, 4 gruptan oluşuyor. Bu etabın bir başka önemli noktası ise, ’Büyük Usta’ Semih Saygıner’in yeniden milli takıma girme şansı bulunması. Kırşehir’deki ilk maçını kazanan Saygıner, Türkiye klasmanında yeniden ilk 4’e gireceğini iddia etti.

"ARTIK TOPARLANMA SÜRECİNİ TAMAMLADIM"
Saygıner, bilardoya tekrar dönmesinin biraz sancılı olduğunu dile getirerek, ”Buna rağmen başlamak istedim. Esas hikaye, ben bilardoyu bırakmam gerektiği şekilde bırakmadığımı düşündüğüm için geri döndüm. O gün yaşanan bazı olaylar nedeniyle biraz yarı yolda kestim. Kariyerimi dondurduğumu söylemiştim. Çok zorlandım başlarda ama yavaş yavaş toparlamaya başladım. Başlarken de iki yıla ihtiyacım olduğunu söylemiştim. Etrafımdaki birçok kişi, 'Sen ne yapıyorsun, çıkar oynarsın’ diyordu. Ama öyle değil tabii ki. Toparlanma sürecini tamamladım diye düşünüyorum. Şimdi final ayağındayız, gruptaki ilk maçımı kazandım. Gruptan çıkarsam büyük bir ihtimalle tekrar Türkiye klasmanında ilk 4’e gireceğim ve milli takım oyuncularından biri olacağım" diye konuştu.

”2015’İ EMEKLEYEREK GEÇİRDİM, 2016’DA İYİ ŞEYLER YAPACAĞIM”
Bu yılın kendisi için emekleyerek geçtiğini, 2016'da çok daha iyi şeyler yapacağını iddia eden Saygıner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tecrübe kazandım tekrar başladıktan sonra. O havayı koklamak, çok maç yapmak, yenmek yenilmek o acıları da yaşamak, her şeyi yaşamam gerekiyordu. Hatta kız arkadaşım çok üzüldü benim bir mağlubiyetimde. Ona dedim ki; 'Bu kadar fazla üzülme, benim yaşamam gereken bir şey. Ben bunu bilerek girdim bu işe. Bu yenilgi beni daha ileriye taşıyacak bir olay.' O şekilde görüyorum hakikaten. 2016’nın da daha iyi geçeceğini, daha iyi oynayacağımı düşünüyorum. Arkadaşlarım da aynı fikirde. Bir yıl önce sanki dışarıdan biri gibi gözüktüğümü ama şu an tamamen içeriden, onlardan biri olduğumu sahada söylüyorlar. Onların da bu söylemleri beni motive ediyor. İyi hissediyorum kendimi. İnşallah 2016’da iyi şeyler yapacağım."

DHA