''Keşke tek bir evladımız ölmeseydi de..''

''Keşke tek bir evladımız ölmeseydi de..''

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim herkese teşekkür ederek basın toplantısına başladı.

Gönül yorgunu olduklarını belirten Terim, "Emeğin karşılığını gördüysek, beklentileri boşa çıkarmadıysak, bir nebze umut dağıttıysak ne mutlu bizlere. Bu ülke insanlarının daha iyilerini hak ettiğini biliyorum. Ben ve ekibim her şeye layık olan bu ülkeye en iyisini vermek için çalışacağız. Allah yüzümüzü kara çıkarmadı. Evlatlarımı da kutluyorum. Duaların eksik etmeyenlere teşekkür ediyorum" dedi.

TEHLİKELİ OLDUĞUMUZUN SİNYALLERİ
Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Dany Bilind'in İzlanda'ya tebrik maili göndermesine atıfta bulunularak karşılaşma sonrası tebrik mesajı alıp almadığı sorulan Terim, şunları söyledi:

"Biz duygusal bir ülkeyiz. Bunu da bir meziyet olarak söylüyorum. Güzel bir şey. Maalesef biz böyle şeylere girmedik. Herkes özgürdür. Biz başarılı olmuşuz ki tehlikeli gidiyoruz ki bir şeylerin habercisi olmuş ki böyle bir davranışın içine girmişler. Bunlar olacak şeyler. Tüm bunlara rağmen takımımızın böyle bir başarı elde etmesi ve direk katılmamız çok şükür müthiş bir iş oldu." dedi. Mütevazi olmaları noktasında tüm futbolcular ile konuştuğunu da anlatan Terim, "Onun için Hollanda şunu demiş, İzlanda merak etmeyin demiş. Bunlara rağmen Türk Milli Takımı play-off kurası diye düşünürken şuanda Fransa kurasına gidecek. Allaha şükür bunları gördük. İnsanları mutlu edebildiysek bizim için bundan daha mutlu bir şey olamaz."

BÜYÜK BAŞARI
Terim soyunma odasında oyuncularına korkmamaları ve konsantre olmalarını söylediğini belirterek oyuncularının da tedirgin başlayıp daha sonra açıldığını anlattı. Terim, genç yaşta Avrupa Şampiyonası'nı görecekleri için de bunun büyük bir başarı olduğu için tebrik ettiğini söyledi.

DÜNYA SIRALAMASINDA 20'NİN ALTINA DÜŞMELİYİZ
Bundan sonraki hedeflerini de açıklayan Terim, "Bu turnuvanın başladığı günden bu tarafa bir çok evrelerden geçtik. Kötü zamanlarımız oldu. Ancak benim bulunduğum konum Türk futbolunda bir çok şeyi değiştirmek. Bu konuda başkan ve yönetim ile tekrar oturup planlama yapacağız. Dünya sıralamasında ilk 20'nin altına düşmeliyiz." diye konuştu.

AVRUPA'NIN GÖBEĞİNDE OLMAK ÇOK ÖNEMLİ
Türkiye'nin kat edeceği çok yolu olduğunu da anlatan Terim, " Avrupa Şampiyonası'nda da umut ederim uzun kalırız. Bu ülke insanın Avrupa'nın göbeğinde Fransa'da olması çok önemlidir. Basınıyla, çoluğu, çocuğuyla, Türk Milli Takımıyla çok özel bir şey. 1-2 ay bahsedilmesinin dünyada karşılığı yok." dedi.

'KEŞKE TEK BİR EVLADIMIZ ÖLMESEYDİ DE AVRUPA ŞAMPİYONASINA GİTMESEYDİK'
Bir basın mensubunun futbolda 'ribaunt, ıvır zıvır' laflar kullanılmaz demiştiniz. Neler kullanılır?' sorusu üzerine de cevap veren Terim şunları söyledi:

"Bunun önünüzdeki günlerde rahat rahat konuşacağız. Brezilya maçından sonra yazılanlar söylenenler. Çek maçından sonra hatta bir ay önce. Bunların hepsini konuşuruz. Niye işimiz zor. Sabah kalkıyorsunuz bir bomba haberi 50-60-70 ölü haber geliyor. Oyuncularla hocalarınıza konuşuyorsunuz. O oyuncular, bizler bu ülkenin insanlarıyız. Birini canı yanması bizimde canımızın yanması anlamına gelmez mi? Biz böyle bir ortamdan çıkıp maç oynuyoruz. Hollandalı gazeteci bile 'Çok üzgündünüz. Nasıl hazırladınız maça?' diye soruyor. Ama benim ülkemin insanları bu çocuklara etmedikleri bırakmıyor. Sevinsen, sevinemiyorsun. Dünyanın en büyük başarılardan birini aldık. Keşke tek bir evladımız ölmeseydi de Avrupa Şampiyonası'na gitmeseydik. Şampiyonluklar, galibiyetler gider gelir. Ama can gelmez."