''Türkiye kazansın biz eve döneriz''

''Türkiye kazansın biz eve döneriz''

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, öğrencilerle bir araya geldi.

Türk futbolunun dünyadaki gururlarından FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, 2016 Avrupa Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı’nın şampiyonluğa ulaşmasını istediğini ifade ederken, bunun için grup maçlarını yönettikten sonra eve dönmeye razı olduklarını söyledi.

FIFA kokartlı hakemler Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği, “Zirvedekiler” panelinde öğrencilerle bir araya geldi. 

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki söyleşide soruları yanıtlayan Çakır, “Biz, Türk insanını temsil ediyoruz. 2016 Avrupa Şampiyonası’nda milli takımımız da olacak. Herkes, ‘İnşallah finali yöneteceksiniz’ diyor. İnşallah Milli Takımımız mükemmel maçlar çıkaracak ve biz Türk hakem ekibi olarak onları finalde alkışlayacağız. Biz elimizden geleni yapıp, grup maçlarını yönettikten sonra eve dönmeye razıyız. Onlar kupayı alıp getirsinler” dedi.
 
Cüneyt Çakır kendisinin de içinde olduğu 9 hakemin profesyonelliğe geçtiğini ancak diğer hakemler ile henüz profesyonel sözleşme imzalanmamasından dolayı mutlu olmadıklarını da dile getirdi. Başarılı hakem, “TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulunun çok büyük desteği ve aldıkları devrim gibi kararla Türk hakemliği profesyonelliğe adım attı. Dokuz kişi profesyonel hakem olduk ama henüz takım olamadık. Profesyonel olmayı bekleyen arkadaşlarımız var. Onlar dışarıdayken bizim takım olma imkanımız yok” diye konuştu.