9 yıl futboldan men cezası talebi

9 yıl futboldan men cezası talebi

Valcke'ye, FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu tarafından 9 yıl futboldan men cezası verilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Futboldan 90 gün men cezası alan Eski FIFA Genel Sekreteri Valcke'ye, FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu tarafından 9 yıl futboldan men cezası verilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu, futboldan 90 gün  men cezası alan Eski FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye 9 yıl futboldan men  cezası verilmesi tavsiyesinde bulundu.
 
FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, FIFA Etik Kurulu'nun soruşturma  komisyonunun Valcke hakkındaki raporunu tamamladığı bildirildi.
 
Soruşturma komisyonu, Valcke'ye  9 yıl futboldan men cezası ve 100 bin  İsviçre Frangı (yaklaşık 100 bin dolar) ceza verilmesi tavsiyesinde bulundu. Ceza  tavsiyelerinin, Valcke'nin gizlilik, sadakat, hediye verme ve alma ihlalleri  nedeniyle yapıldığı belirtildi.
 
Komisyon, Valcke'ye verilen ve bugün tamamlanan geçici 90 gün  futboldan men cezasının da 45 gün daha uzatılmasını talep etti.
 
Rapor sonrasında, FIFA Etik Kurulu Yargı Komitesi'nin Valcke  hakkındaki resmi kararını açıklaması bekleniyor.
 
ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey  yöneticileri 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.  Sepp Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş  ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da İsviçreli spor adamı, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini  açıklamıştı.
 
İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan  Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, Platini'nin de  konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu. FIFA Etik Kurulu, 8 Ekim'de FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı  Michel Platini ve Valcke'ye 90 gün futboldan men cezası vermişti. Verilen 90  günlük men cezalarının 45 günü aşmayacak şekilde uzatılabileceği de  belirtilmişti. 21 Aralık 2015'te ise Blatter ve Platini, sekizer yıl futboldan  men cezasına çarptırılmıştı.