Ay-yıldızlı kulüp !

Ay-yıldızlı kulüp !

Türkiye Futbol Federasyonu, milli takım taraftarlarını bir araya getirmek ve fırsatlardan yararlanmalarını sağlamak için Milli Takım Taraftar Kulübü’nü açtı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Takım taraftarlarını bir araya getirmek ve fırsatlardan yararlanmalarını sağlamak için Milli Takım Taraftar Kulübü’nü açtı.

Taraftar Kulübü’ne üye olan futbolseverler öncelikle EURO 2016 biletleri için düzenlenecek çekilişte daha yüksek kazanma şansı ve TFF Online Mağaza’dan yüzde 10 indirim kazanma hakkına sahip olacak. Üyeler, daha fazla fırsatın yanı sıra ödüllü yarışmalara katılma hakkı ve Milli Takım biletlerinde öncelik hakkına da sahip olacak.

Futbolseverler, Milli Takım Taraftar Kulübü’ne taraftarkulubu.tff.org adresinden kolayca üye olabilecek. Üyelik bedelinin 40 TL olduğu açıklanırken, benzer taraftar kulüplerine üyeliğe göre oldukça uygun bir bedel olduğu görülüyor. Üyelik için İngiltere’de 75 pound, Fransa’da ise 20 euro ödendiği vurgulandı.

Milli Takım taraftarlığı bilincini oluşturmak ve tüm maçları dolu ve kırmızı-beyaz tribünler önünde oynamanın amaçlandığı taraftar kulübü, EURO 2016’da futbolseverlerin daha fazla bilet şansına sahip olması için öne çekildi.

Üyeler, Milli Takım lisanslı ürünlerine indirimli sahip olma hakkı, Milli Takım’ın 2016 yılından itibaren oynayacağı maçlarda öncelikli bilet hakkı, TFF sponsorlarının özel kampanyalarından faydalanma, A Milli Takım antrenmanları izleme ve deplasmanlara gelme gibi şanslara sahip olacak.

Avrupa Şampiyonası’na bilet nasıl alınır?

Biletleri kim satacak?
- EURO 2016’nın biletleri geçmişte olduğu gibi katılan federasyonlar tarafından değil UEFA tarafından satılacak. Milli takımlara maç başı stadyumun yüzde 20’si kadar bir yer ayrılacak. Bu, 30 bin kişilik bir stadyumda sadece 6 bin bilet anlamına geliyor. Turnuva için toplam 2,5 milyon bilet basıldı ve 1 milyonu geçtiğimiz sene içerisinde satıldı.

Biletler hangi internet sitesinden satılacak?
- Biletler http://www.uefa.com/uefaeuro/finals/ticketing/index.html adresinden satılacak.

Bilet fiyatları ne kadar?
- Grup maçlarının biletleri 25 ile 145 euro arasında değişiyor.

Milli Takımımıza ayrılan biletler ne zaman satışa çıkacak?
- A Milli Takımımızın grupta oynayacağı 3 maçın biletleri için 14 Aralık 2015 günü UEFA’nın bilet satış sitesinde talep toplanmaya başlanacak.

Kısıtlı sayıda biletlerin kimler tarafından satın alınacağı nasıl belirlenecek?
- UEFA, 14 Aralık’tan itibaren Türkiye’ye ayrılan biletleri satışa çıkaracak ve talepleri toplayacak. Gelen bilet talepleri, bilet sayısını geçtiği takdirde UEFA tarafından bir çekiliş yapılacak ve bu çekilişte kazanan futbolseverler bilet satın almaya hak kazanacak.

Çekilişte şansı arttırmak mümkün mü?
- Evet mümkün. Türkiye Futbol Federasyonu, tarihinde ilk kez oluşturduğu Milli Takım Taraftar Kulübü sayesinde kulüp üyelerine daha fazla şans verilmesini sağlayacak. Taraftar Kulübü üyeleri çekilişte önceliklendirilecek.