Blatter ve Platini'ye 8 yıl men !

Blatter ve Platini'ye 8 yıl men !

FIFA Etik Komitesi, Sepp Blatter ve Michel Platini'yi 8 yıl futboldan men ettiğini açıkladı.

Haklarında rüşvet iddiası ile soruşturma başlatılan UEFA Başkanı Michel Platini ve FIFA Başkanı Sepp Blatter, FIFA Etik Kurulu tarafından 8 yıl futboldan men cezasına çarptırıldı.

FIFA Etik Komitesi, UEFA Başkanı Michel Platini'nin, FIFA Başkanı Sepp Blatter'den aldığı 1.3 milyon sterlinlik ödemeyi 'Hiç bir yasal dayanağı olmadığı' gerekçesiyle usulsüz buldu.

FIFA Etik Komitesi Yargı Odası Başkanı Alman Hakim Hans-Joachim Eckert, geçen haftaki duruşmanın ardından Platini ve Blatter hakkında verdiği kararı açıkladı. Karara göre Blatter'in danışmanlık adı altında Platini'ye yaptığı 1.3 milyon sterlinlik ödemenin usulsüz olduğu ve hiç bir yasal dayanağı olmadığı gerekçesiyle, ikiliyi 8 yıl futboldan men etti.

FIFA Etik Komitesi'nden yapılan resmi açıklama

Men kararı komiteden şöyle duyuruldu;

'FIFA Etik Komitesi Yargı Odası Başkanı Hans Joachim Eckert'in kararına göre, FIFA Başkanı Joseph Blatter ve FIFA Yürütme Komitesi Başkan Yardımcısı ve üyesi UEFA Başkanı Michel Platini 8 yıl boyunca futbolla ilgili tüm ulusal ve uluslararası aktivitelerden men edilmişti. Men işlemi hemen uygulanmaya başlanacaktır.

Şubat 2011'de Blatter'in FIFA'dan, Platini'ye yaptığı 2 milyon kronluk ödemenin, Sayın Blatter'in FIFA Başkanı pozisyonu göz önüne de alınarak hiçbir yasal dayanağının olmadığı görülmüştür. Ne yapılan duruşmada ne de kişisel ifadesinde Sayın Blatter, bu ödemeye hiçbir yasal dayanak gösterememiştir. Blatter'in, Platini'yle sözlü anlaşma yaptığı iddiası, yargı odası tarafından kabul görmemiş  ve reddedilmiştir.

Ayrıca Sayın Blatter'e men cezasının yanı sıra 50.000 Kron,

Sayın Platini'ye men cezasının yanı sıra 80.000 Kron para cezası verilmiştir.' denildi.

Blatter 'Hakkımdaki tüm suçlamalar düştü' demişti ama...

Sepp Blatter, dün yaptığı açıklamada 'Hakkımdaki tüm suçlamalar düştü. Bunu davanın hakiminden öğrendim.' demişti. Fakat FIFA Etik Komitesi'nden bugün açıklanan karar, Blatter'in söylediklerinin tam tersini gösterdi.