DÜNYA ÇOCUK OYUNLARI'NA DOĞRU -ANKARA'DA 24 NİSAN-1 MAYIS TARİHLERİNDE 13 BRANŞTA GERÇEKLEŞTİRİLECEK MÜSABAKALAR 10 AYRI SALONDA YAPILACAK

DÜNYA ÇOCUK OYUNLARI'NA DOĞRU  -ANKARA'DA 24 NİSAN-1 MAYIS TARİHLERİNDE   13 BRANŞTA GERÇEKLEŞTİRİLECEK MÜSABAKALAR   10 AYRI SALONDA YAPILACAK

Ankara'da Dünya Çocuk Oyunları kapsamında 24 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde 13 branşta gerçekleştirilecek müsabakalar, 10 ayrı salonda yapılacak.

Ankara'da Dünya Çocuk Oyunları kapsamında 24 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde 13 branşta gerçekleştirilecek müsabakalar, 10 ayrı salonda yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediyenin ev sahipliğinde 24 Nisan?1 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Dünya Çocuk Oyunları, 1 hafta boyunca Ankara'yı "Dünyanın çocuk başkenti" yapacak.

Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Amerika'ya 90 farklı ülkeden başkente gelecek 3 bin misafir ile ev sahibi ülke Türkiye'den katılacak sporcular, atletizm, voleybol, badminton, basketbol, bocce, eskrim, futbol, güreş, golbol, judo, tenis, wushu ve yüzme dallarında, 10 ayrı salonda mücadele edecek.

Karşılaşmalar, geneli 19 Mayıs Spor Kompleksi içinde olmak üzere, Atatürk Spor Salonu, Ankara Spor Salonu (Arena), Keçiören Aktepe Stadı, Ankara Tenis Kulübü, Naili Moran Atletizm Pisti, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu, Gençlik Parkı, Prof. Dr. Yaşar Sevim Spor Salonu, Yaşar Doğu Spor Salonu, Anıttepe Yüzme Havuzu'nda yapılacak.

Çocuk olimpiyatlarına ilk adım olarak tasarlanan spor müsabakalarını, başkentliler ücretsiz izleyebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'yla yapılan işbirliğiyle ilköğretim öğrencileri 1 hafta boyunca 13 branşta 10 ayrı salonda gerçekleştirilecek müsabakalara ücretsiz taşınacak.

Oyunlara izleyici olarak gelen çocuklara futbol, basketbol, voleybol topları, okullara da tenis raketleri, filesi ve topu ile sürpriz hediyeler dağıtılacak.

MÜSABAKA YER, TARİH VE SAATLERİ

Dünya ikinciliği unvanıyla Türkiye'nin son yıllarda en başarılı olduğu spor dallarından basketbolda yarışacak "Küçük dev adamlar"ın karşılaşmaları Ankara Spor Salonu'nda 24-27 Nisan tarihlerinde saat 09.00'da başlayacak.

En çok izleyici kitlesine sahip futbol müsabakalarının başlama düdüğü, 26-29 Nisan tarihlerinde saat 12.00'de Keçiören Aktepe Stadı'nda çalacak.

Dünya çapında en popüler spor dallarından teniste, raketler 25-30 Nisan tarihlerinde Ankara Tenis Kulübü'nde ilk üç gün saat 09.00, son üç gün saat 10.00'dan itibaren çarpışacak.

Son yıllarda Türkiye'nin ciddi bir atılım sergilediği atletizm müsabakaları, 25 Nisan'da saat 10.30'dan itibaren Naili Moran Atletizm Pisti'nde start alacak.

Filenin küçük sultanları 25-28 Nisan tarihlerinde ilk ve son gün saat 10.30, diğer günler saat 12.00'de Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda şampiyonluk için karşı karşıya gelecek.

Adı pek duyulmasa da kökeni insanlık tarihinin ilk yıllarına dayanan, ilk kez Anadolu topraklarında oynandığı tahmin edilen bocce için takımlar 26-29 Nisan tarihlerinde saat 08.00'den itibaren Gençlik Parkı'nda olacak.

Çin savunma sanatlarının genel adı olan wushu müsabakaları ise 30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde saat 10.00'dan itibaren Ankara Spor Salonu küçük salonda yapılacak.

Judonun minik sporcuları 28 ve 29 Nisan tarihlerinde yine Ankara Spor Salonu'nda saat 07.00'den itibaren hünerlerini gösterecek.

Türkçeye "Tüytop" olarak geçen ve kaz tüyünden yapılma bir top, bir de raketle oynanan badminton karşılaşmaları da 25-27 Nisan tarihlerinde Prof. Dr. Yaşar Sevim Spor Salonu'nda saat 09.00'da başlayacak.

Görme engelliler için keyifli bir takım oyunu olan golbol müsabakaları Atatürk Spor Salonu'nda 26-27 Nisan tarihlerinde saat 09.00'dan itibaren izlenebilecek.

Eskrimciler 28-30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde Atatürk Spor Salonu'nda saat 09.00'dan itibaren madalya için ter dökecek.

Ata sporu güreşin minik temsilcileri ise 25 Nisan'da saat 18.30'da tartıya çıkacak. 26-27 Nisan tarihlerinde saat 14.00'den itibaren Yaşar Doğu Spor Salonu'nun konukları olacak.

Çocuk yüzücüler de Anıttepe Yüzme Havuzu'nda 29-30 Nisan tarihlerinde saat 09.00'dan itibaren yarışlara başlayacak.