Karateciler dünya şampiyonasında iddialı

Karateciler dünya şampiyonasında iddialı

İspanya’nın Guadalajara şehrinde 7 - 10 Kasım 2013 tarihlerinde yapılacak 8. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’na hazırlanan Türk Milli Takımı, çalışmalarını Guadalajara’da sürdürüyor.

İspanya’nın Guadalajara şehrinde 7 - 10 Kasım 2013 tarihlerinde yapılacak 8. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’na hazırlanan Türk Milli Takımı, çalışmalarını Guadalajara’da sürdürüyor.

İki yılda bir düzenlenen Dünya Ümit Geç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası 7 Kasım tarihinde İspanya'da başlayacak. Dev şampiyona öncesi sporcu ve teknik ekip bugün İspanya'ya geldi. Guadalajara’da Paradores Hotel’de kalan milli takım, şampiyona öncesi son hazırlıklarını yapıyor.

Yaklaşık 80 ülkeden 1200’ü aşkın karatecinin tatamiye çıkacağı organizasyonda, Türkiye tüm kategorilerde madalya mücadelesi verecek. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, her şampiyonada olduğu gibi bu dünya şampiyonasında da bütün ekip halinde iddialı olduklarını söyledi.

Gerek bayanlarda gerekse erkeklerde başarılı sonuçlar beklediklerini ifade eden Delihasan, "Sporcularımız çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Dünya karate şampiyonası, benzer organizasyonlar içinde en geniş katılımlı olanı. Biz daha önce bu şampiyonada çok başarılı sonuçlar aldık, yine aynısını yapacağız." diye konuştu.

TEKNİK HEYET UMUTLU

Bayan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü Nejmi Alkan İspanya'daki dünya şampiyonasında, iki yıl önce elde ettikleri dereceleri geçmek istediklerini söyleyerek, "Kızlarımızın hepsi dereceye girecek kapasiteye sahip. Buradan çok iyi bir sonuçla dönmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Erkek Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü Cengiz Çınar da, çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve dünya şampiyonasında bunun meyvesini alacaklarını söyledi. Çınar, "Türkiye, dünya karatesinde her zaman ağırlığı olan bir ülke. Biz de bunun hakkını vererek, İspanya’dan şampiyonluklarla dönmek istiyoruz." diye konuştu.

7-10 Kasım tarihlerinde Guadalajara Aguas Vivas Spor Salonu’nda düzenlenecek Dünya Ümit Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’nda Türkiye'yi 19’u erkek, 15’şi bayan olmak üzere toplam 34 sporcu temsil edecek. Sporcuların isimleri şöyle:

KATA
Ümit Erkek: Emre Vefa Göktaş
Ümit Bayan: Deniz Atak
Genç Erkek: Alperen Fatih İniş
Genç Bayan: Dilara Bozan
U21 Erkek: Ali Sofuoğlu
U21 Bayan: Bigem Giroğlu
Erkek Takım Kata: Lütfullah Teber - Fatih Sadullah Selman - Yavuz Selim Oruç
Bayan Takım Kata: Hazel Kıratlı - Deniz Atak - İpek Şahin

KUMİTE
Bayanlar
Ümit 47 kilo: Hümeyra Beyza Ünlüsoy
Ümit 54 kilo: Aslıhan Aygüneş
Ümit +54 kilo: Kübranur Büyüktanzim
Genç 48 kilo: Selvanur Akkurt
Genç 53 kilo: Umay Tokcan
Genç 59 kilo: Esra Kapak
Genç +59 kilo: Vildan Güvercin
U21 53 kilo: Aylin Yılmaz
U21 60 kilo: Merve Çoban
U21 +60 kilo: Nurcan Çiçek

Erkekler
Ümit 52 kilo: Mustafa Yıldız
Ümit 57 kilo: Furkan Kaya
Ümit 63 kilo: Ömer Faruk Hayta
Ümit 70 kilo: Anıl Korkmaz
Ümit +70 kilo: Tunahan Kuzucu
Genç 55 kilo: Eray Şamdan
Genç 61 kilo: Tolga Macar
Genç 68 kilo: Doğan Ateş
Genç 76 kilo: Mehmet Barış Çak
Genç +76 kilo: Alparslan Yamanoğlu
U21 68 kilo: Burak Uygur
U21 78 kilo: Erman Eltemur
U21 +78 kilo: Ziya Yaşar

Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’nın Türk Milli Takımlar teknik kadrosu da şu isimlerden oluşuyor:

Bayan Milli Takım Teknik Direktörü: Nejmi Alkan
Bayan Milli Takım Antrenörleri: Necip Kaplan, Adnan Çelen, Timur Doğan, Hasan Kılıç, Nurkan Kayacık
Erkek Takım Teknik Direktörü: Cengiz Çınar
Erkek Takım Antrenörleri: Ertan Tunç, Yusuf Murat Çiriş, Ahmet Çelebi, Abdulkadir Akkurt, Savaş Altın, İbrahim Akbulut

MALEZYA’DA TARİH YAZMIŞLARDI

İki yıl önce Malezya’nın Melaka kentinde yapılan 7. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’nda Türkiye 6 altın, 5 gümüş 1 bronz madalya kazanarak dünya ikincisi olmuştu.

“İSPANYOL ÇİFT”E MUTLULUKLAR, TÜRKİYE’YE BAŞARILAR

Bu arada, millilerimiz, kaldıkları Paradores Hotel’de mutlu bir tabloya şahit oldu. Otelde yapılmakta olan bir düğünde gelin ve damatla karşılaşan milliler, İspanyol çifte mutluluklar dilerken, damat da fotoğraf çekilirken, “Viva Türkiye!” diye bağırdı.
CİHAN

Cihan