''Ömer'in oynamaması bizim için avantaj''

''Ömer'in oynamaması bizim için avantaj''

Tin Jedvaj, takım arkadaşı Ömer Toprak'ın Türkiye kadrosunda yer almamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin rakibi Hırvatistan'ın genç yıldızlarından Tin Jedvaj, Ömer Toprak'ın Türkiye kadrosuna alınmaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bayer Leverkusen'de bu sezon 15 Bundesliga maçında forma giyen ve deneyimli savunmacıyla birlikte top koşturan Jedvaj, kararın kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Milli takım kampında konuşan Jedvaj, "Ömer Toprak'ın Türkiye kadrosunda olmamasına şaşırdım. Neden alınmadığıyla ilgili konulara girmek istemiyorum. Ancak şunu söylemeliyim ki Bayer Leverkusen'in en iyi oyuncularından bir tanesi ve uzun yıllardır en üst seviyede futbol oynuyor. Hırvatistan'a karşı oynamayacak olması bizim için avantaj. Kendisine iyi şanslar diliyorum... Tabii tatilde" dedi.

'Çalhanoğlu ile muhabbetini  yaptık'

Kendi durumundan da bahseden 20 yaşındaki savunmacı, "Avrupa Şampiyonası'na hazırım. İnanıyorum ki geniş listeye girdiğim gibi son listede de yer alacağım. Leverkusen idmanlarında Hakan Çalhanoğlu ile sık sık sohbet edip bu turnuva hakkında konuşurduk. Hakan da Arda Turan ile birlikte takımın en iyi oyuncusu. Türkiye karşısında dikkatli olmalıyız" diye konuştu.

Terim sebebini açıklamıştı

İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile D Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçını 12 Haziran'da Hırvatistan ile oynayacak . Fatih Terim Ömer Toprak'ı kadroya almamasıyla ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Gökhan Töre kadroda olduğu için bu yönde bir tercihte bulunduğunu dile getirmişti.

Milliyet