''Sahaya çıkın, gereğini yapın''

''Sahaya çıkın, gereğini yapın''

Fatih Terim’in, maçtan önce ve karşılaşmanın hemen ardından ay-yıldızlı futbolcularla gerçekleştirdiği toplantıların tüm detayları...

Fatih Terim’in, Çek Cumhuriyeti maçından önce, “Bu acı günde hem ülkemiz hem de hedeflerimiz için kazanmamız lazım. Böyle zamanlarda sahadan hep başımız dik ayrıldık. Çıkın, gereğini yapın” diyerek, oyuncularını motive ettiği ortaya çıktı.

Milliyet, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in, Çek Cumhuriyeti maçından önce ve karşılaşmanın hemen ardından ay-yıldızlı futbolcularla gerçekleştirdiği toplantıların tüm detaylarına ulaştı.

Ankara’da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle büyük üzüntü yaşayan Terim’in maçtan kısa süre önce oyuncularıyla yaptığı toplantıda duygusal ifadeler kullandığı belirlendi. Ay-yıldızlı hocanın, “Biz millet olarak zor durumlardan, takım olarak da sıkıntılı ve baskı altında olduğumuz karşılaşmalarda sahadan hep başımız dik ayrıldık. Bugün galip gelmeye ülkemizin de bizim de ne kadar ihtiyacımız olduğunu söylemeye gerek yok. Sahaya çıkın ve gereğini yapın” diye konuştuğu öğrenildi.

Fatih Terim maçtan sonra 2-0’lık galibiyet için oyuncularını tebrik ederken yine çarpıcı ifadeler kullandı. Başarılı teknik adam, “Yüreklerdeki acılara biraz olsun su serptiysek, bu galibiyete duyduğumuz sevinçten daha önemlidir. Sadece benim değil, ülkemizin gurur duyduğu bir maç oynadınız. Karşılaşmanın analizini daha sonra yaparız. Hepinizi yürekten kutluyorum” diyerek, tarihi galibiyet için oyuncularına teşekkür etti.

Fatih Terim bu kısa konuşmanın ardından soyunma odasından ayrıldı ve oyuncularını yalnız bıraktı. Ay-yıldızlı futbolcuların kendi aralarında yaptıkları değerlendirmelerde maçtan çok terör saldırısını konuştukları ve herhangi bir sevinç gösterisinde bulunmadıkları ifade edildi.

Milliyet