Çalhanoğlu maça böyle hazırlandı

Çalhanoğlu maça böyle hazırlandı

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan karşısında yıldızlaştığı Hakan Çalhanoğlu 2 gol atarak kalitesini gösterdi.

Bayern Leverkusen'de forma giyen Milli Takımın başarılı futbolcusu Hakan Çalhanoğlu, bir ara uzak kaldığı milli formaya Fatih Terim ve Babası Hüseyin Çalhanoğlu'nun çabalarıyla yeniden dönmüş ve moralini en üst seviyeye çıkarmıştı.
 
Çalhanoğlu'nun Bundesliga'da olduğu gibi Ay-Yıldızlı forma altında da kendini göstermesi ve kalitesini kabul ettirmesi gerekiyordu. Genç oyuncu bunun için çok çalıştı. Önce memleketi Bayburt'ta tatil yaptı. Dünyanın en güzel noktalarını seçmek yerine köyünde ailesi ve akrabaları ile vakit geçirdi.
Hakan Çalhanoğlu milli maçlara stresten uzak ve sıradışı bir tatille hazırlandı. Milli Futbolcu memleketinde ata bindi, halay çekti, kamyonet kullandı, tırpanla ot biçti, doğa ile başbaşa sezonun yorgunluğunu attı.

Milli Takım kampına da erken girdi ve takım arkadaşlarından 3 gün önce Riva'da çalışmalara başladı. Bireysel çalışmalarının yanı sıra hocalarının kontrolünde de güçlendirme çalışmaları yaptı. Milli takım için erken form tutan Hakan Çalhanoğlu bunun meyvesini de biri frikikten olmak üzere 2 golle aldı.
 
Çalhanoğlu maçtan sonra şu açıklamayı yaptı:
"Bugünkü maç bizim için çok önemliydi. Bu galibiyetle orada da iyi bir performans gösterip, Kazakistan'dan da galibiyetle dönmek istiyoruz. Gol için çok mutluyum. Bana bir şans geldi. Böyle bir şansı yakalamak ve değerlendirmek istiyordum. Topa iyi vurdum ve gol oldu, çok mutluyum. Kaleciyi kandırmak istedik. Zaten sonradan Burak ağabey koşu yaptı. Çekmek istedim, konsantre oldum ve topa iyi vurdum. Normalde ben önde oynarım. Forvet arkası veya açıkta. İkinci yarıda açıkta elimden geleni yapmaya çalıştım"

Bir basın mensubunun, "Tribünlerin dolmamasını nasıl değerlendiriyorsun?" sorusuna ise Çalhanoğlu, "Normalde seyirciyle oynamak bir oyuncu için çok güzel bir şey. Normalde her zaman taraftar arkanda oluyor. Bugün maalesef öyle değildi. Belki çoğu kişi tatildeydi veya seçime konsantre olmuştu. Bugün gelenlere çok teşekkür ederiz" yanıtını verdi.