Çalhanoğlu'na büyük övgü !

Çalhanoğlu'na büyük övgü !

World Soccer Dergisi, Türk Milli Takımı için tam sayfa ayırdı.

Dünya futbolunun saygın dergilerinden World Soccer, A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2016 yolculuğuna özel yer ayırdı. Tam sayfaya ayrılan analizde, Fatih Terim öne çıkarılırken, 3. kez Avrupa Şampiyonası’nda şansını zorlayacağı, başarı arayacağı belirtildi.

Türkiye’nin eleme gruplarındaki yolculuğu ‘dramatik’ olarak adlandırılırken, İzlanda’ya karşı alınan son dakika galibiyetine değinildi. Ay-yıldızlıların en iyi 3. olarak Fransa’ya gittiği vurgulanırken, Çek Cumhuriyeti ve İzlanda galibiyetlerinin önemi dile getirildi.

Fatih Terim’in kadrosunda takımın kaderini değiştirebilecek ve turnuvaya damga vurabilecek 3 yıldızın altı çizildi. Barcelona’da oynayan Arda Turan ve Leverkusen’in orta sahası Hakan Çalhanoğlu’nun en iyi iki isim olduğu ifade edildi. Bir diğer isim olan Yunus Mallı’ya ayrı parantez açıldı. Yunus için Almanya’ya karşı önemli bir başarı kazanıldığı ve Mainz’lı oyuncuya büyük umut bağlandığı aktarıldı.
İncelemede Hakan Çalhanoğlu için özel bir bölüm hazırlandı. Bundesliga’nın en iyi orta sahalarından biri olduğu belirtilen Çalhanoğlu’na Leverkusen hocası Roger Schmidt’in benzetmesi hatırlatıldı. ‘Altın ayak’ olarak çağrıldığı kaydedilen genç yıldızın, topla olan yeteneği, yaratıcı özelliği ve uzun mesafeli şutlarıyla çok tehlikeli olduğu dile getirildi.

Çalhanoğlu’nun frikiklerdeki başarısı, duran toplarda fark yaratması ve Türkiye’nin Cristiano Ronaldo’su olduğu aktarıldı. 
 
‘İmparator Fatih Terim’
EURO 2016’da Türkiye için Fatih Terim isminin önemine değinildi. “İmparator” olarak bahsedilen Terim’in Türk futbolunun en başarılı teknik direktörü olduğu belirtildi.

Tecrübeli çalıştırıcının Galatasaray ile kazandığı UEFA Kupası’nın yanında Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarılarına da dikkat çekildi. Terim’in, Türkiye’yi EURO 96’ya götürerek ülkesini ilk defa bu turnuvada çalıştırdığı anımsatılırken, EURO 2008’de de yarı finale kadar çıkıldığı vurgulandı. 
 
Takımın yıldızı: Arda
World Soccer, Türkiye’nin en önemli yıldızı konusunda Arda Turan’ı işaret etti. Türkiye’nin en yüksek profilli futbolcusunun Arda olduğu belirtilirken, Barcelona’ya transfer olarak bunu gösterdiği ifade edildi.

Milliyet