Hakan başarısının sırrını açıkladı

Hakan başarısının sırrını açıkladı

A Milli Takım’ın yıldızı Hakan Çalhanoğlu, Hırvatistan maçı öncesinde Alman basınına özel bir röportaj verdi.

Türk Milli Takımı’nın ihtiyacı olan tek şeyin bir galibiyet olduğunu belirten Hakan Çalhanoğlu, “Bu bizim özgüvenimizi kabartacak. 2008’deki şampiyonada olduğu gibi yolumuza devam edebiliriz” diye konuştu.

Geçen sezon iniş çıkışlı bir grafik çizdiğini hatırlatan Hakan, “Form durumum gayet iyi. Turnuvanın başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Berliner Zeitung’a konuşan Hakan şöyle devam etti:

“2008’den sonra büyük turnuvaya katılamadık. Bu yüzden bu turnuva bizim için çok önemli. Belki de en zorlu gruba düştük. Ancak eminim rakiplerimiz de bizimle eşleşmekten hiç memnun değiller. Yapmamız gereken, her maça konsantre olmak... Teknik anlamdaki üstünlüğümüzü sahaya yansıtmak dışında, farklı oyun anlayışlarıyla da sahada olabiliriz. Bir galibiyet güvenimizi kabartıp önümüzü açar. 2008’de olanları hatırlayın... Gruptan çıkarsak sonrasında her şey olabilir.”

Terim’i övdü

Terim’i de anlatan Çalhanoğlu, “Her oyuncuyla ilgileniyor, bizle çokça konuşuyor. Takım halinde hissetmemizi sağlıyor. Ülke için her şeyini veriyor. Türkler için futbolun ne kadar önemli olduğunun farkında. Çok duygusal bir insan” diye konuştu.

Türkiye ve Almanya arasında tercih yapma şansı bulunan ve ay-yıldızlıları seçen Çalhanoğlu, bu tercihinden pişman olup olmadığına ise şu yanıtı verdi:

“Bu sportif bir karar değildi. Sadece kalbimin sesini dinledim. Almanya’yı seçenlere de saygım var. Herkes kendisiyle barışık olmalı.”

Hakan Çalhanoğlu, Türkiye’yi tercih etmesini, “Kalbimin sesini dinledim” diye özetledi.