Türkiye - İngiltere maçına Türk hakem

Türkiye - İngiltere maçına Türk hakem

EURO 2016 öncesinde son maçlarına çıkmaya hazırlanan Türkiye’nin bu iki maçının hakemleri belli oldu.

A Milli Futbol Takımı’nın Manchester City Stadı’nda karşı karşıya geleceği zorlu mücadelede, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Deniz Aytekin düdük çalacak. Karadağ ile Antalya’da yapılacak maç için ise Alman Daniel Siebert görevlendirildi.

A Milli Futbol Takımı’nın İngiltere ile oynayacağı maçı Türk kökenli bir hakemin yöneteceği bildirildi. İngiltere ve Karadağ ile oynanacak hazırlık karşılaşmaları öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, millilerin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 22 Mayıs Pazar günü İngiltere’yle deplasmanda oynayacağı maçı Almanya Futbol Federasyonu’ndan Deniz Aytekin’in yöneteceği bildirildi.
 
Manchester City Stadı’nda TSİ 19.15’te başlayacak karşılaşmada Türk asıllı hakemin yardımcılıklarını Guido Kleve ve Mike Pickel, dördüncü hakemlik görevini ise Daniel Siebert’in yapacağı kaydedildi. A Milli Takım’ın 29 Mayıs Pazar günü Karadağ’la evinde oynayacağı maçta da İngiltere karşılaşmasının 4. hakemi Alman Daniel Siebert’in düdük çalacağı aktarıldı. Antalya Stadı’nda saat 20.45’te başlayacak karşılaşmada Siebert’in yardımcılıklarını Holger Henschel ile Jan Seidel, dördüncü hakemlik görevini ise Türkiye’den Alper Ulusoy’un yapacağı ifade edildi.
 
Deniz Aytekin kimdir?
 
Almanya’nın ilk ve tek Türk kökenli Almanya 1. Futbol Ligi hakemi olan Deniz Aytekin, ülkenin en gözde hakemleri arasında yer alıyor. 1978 tarihinde Nürnberg’de doğdu. 1,97 metre boyunda ve 84 kilo ağırlığındaki Deniz Aytekin DFB bünyesindeki Bavyera Futbol Federasyonu bölgesinde TSV Altenberg kulübünün hakemi. 
 
İşletme mühendisi olan Deniz Aytekin, genç takımlarda futbol oynadıktan sonra, 20 yaşından sonra hakemliğe başladı. Performansını her yıl artıran Aytekin 2004 yılından beri Bundesliga 1 ve 2’de sayısız maçlar yönetti. Deneyimli hakem bu sezon Almanya Kupası yarı finalinde Hertha Berlin-Dortmund maçı da dahil olmak üzere bir çok önemli karşılaşmada düdük çalmıştı. 
 
AYTEKİN’İN BU SEZONKİ AVRUPA MAÇLARI 
 
M.United-Brugge Şampiyonlar Ligi 
Shakhtar-PSG Şampiyonlar Ligi
Napoli-Villarreal Avrupa Ligi 
Sevilla-Basel Avrupa Ligi