Premier Lig’in gözü Cenk Tosun’da

Premier Lig’in gözü Cenk Tosun’da
Güncelleme:

Beşiktaş ve Milli Takım'da sergilediği performans ile dikkatleri üzerine çeken Cenk Tosun, Premier Lig ekiplerinin kıskacında.

 İngiltere Premier Lig ekipleri Cenk Tosun’u yakın takibe aldı. Beşiktaş ve Milli Takım’da attığı gollerle yıldızlaşan Cenk Tosun için sezon başında teklif yapan Crystal Palace dışında Tottenham Hotspur ve Newcastle United da devreye girdi. İngiliz basınında yer alan haberlere göre Türkiye’nin Finlandiya ile oynadığı grubun son maçına gözlemcilerini gönderen üç takımın, devre arasında Beşiktaş’ın kapısını çalacağı iddia edildi.

Finlandiya maçında ağları iki kez sarsarak başarılı bir performans ortaya koyan Cenk Tosun için sezon başında Crystal Palace’ın yaptığı 12.5 milyon pound’luk teklif Beşiktaş tarafından kabul edilmemişti. Cenk Tosun geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması ile çıktığı 47 maçta 24 gole imza atmıştı. Cenk Tosun’un geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi’nde Benfica ağlarına bıraktığı gol ‘Yılın golü’ seçilmişti. Bu sezon da başarılı performansını sürdüren Cenk Tosun, Beşiktaş’ta oynadığı 9 maçta 4 gol attı.