Sağlık dramına ambulans savunması !

Sağlık dramına ambulans savunması !

Amatör lig maçında hayatını kaybeden Turgut Şen kalp krizi geçirmiş ve hayatını kaybetmişti. Konuyla ilgili İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Günyamaçspor-Selimpaşaspor maçında konuk ekibin yöneticisi Turgut Şen, kalp krizi geçirmiş, alanda sağlık personeli bulunmadığı için müdahale edilemeyen emekli öğretmen hayatını kaybetmişti. Konuyla ilgili haberin ardından İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden, 'ambulans 11 dakikada gitti' yanıtı geldi.

Süper Amatör Ligi 7. Grup’ta Günyamaçspor’un Selimpaşaspor’la geçen hafta Kağıthane Seyrantepe Tesisleri’nde karşılaştığı mücadelede; konuk ekibin yöneticisi Turgut Şen kalp krizi geçirmiş, alanda sağlık ekibi olmadığı için müdahale yapılamayan emekli öğretmen, hayatını kaybetmişti.

Olay sırasında tesislerde bulunan personel, olay yerine çağırılan ambulansın 35 dakika sonra geldiğini iddia etmiş ve bu haber dün gazetemizde yer almıştı. Konuyla ilgili olarak İstanbul Sağlık Müdürlüğü’nden kurumumuza bir açıklama gönderildi. Bildiride, “İddia edildiği üzere ambulans, 35 dakikada değil, ihbar saatinden itibaren toplam 11 dakikada olay yerine ulaşmıştır” ifadeleri kullanıldı. 

Ancak bu açıklama; bir futbol karşılaşması sırasında alanda bulunması gereken sağlık hizmetinin o anda yer almaması sebebiyle bir insanın hayatını kaybettiği gerçeğini değiştirmedi.

Herkes çözüm bekliyor

Haberle ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ise herhangi bir açıklama yapılmazken; Amatör Lig’de görev yapan futbolcular ve yöneticiler, yıllardır yaşanan maçlarda sağlık personeli konusuna TFF’nin bir çözüm bulması konusunda birleşti.