''O felaket bir hakem''

''O felaket bir hakem''

Hakem Craig Thomson’un Dinamo Kiev-Beşiktaş maçındaki berbat yönetimi, ülkesi İskoçya ve Ukrayna basınlarının bile tepkisini çekti.

İskoç ve Ukrayna basını bile Craig Thomson’ı eleştiri yağmuruna tuttu. Scotsman gazetesi, “Thomson tuhaf bir penaltıyla Beşiktaş’ın umutlarını bitirdi” diye yazdı

İskoç gazetesi The Scotsman, “Craig Thomson tuhaf bir penaltıyla ilk 30 dakikada Beşiktaş’ın umutlarını bitirdi. Thomson’ın penaltı ve kırmızı kart kararı herkesi şaşırttı. Hakem verdiği garip kararlarla Türkiye’de bir numaralı halk düşmanı oldu” ifadelerini kullandı.
Daily Record gazetesi, “Craig Thomson, Beşiktaş taraftarının öfkesinin merkezi oldu” diye yazarken, maçı yorumlayan eski İtalyan hakem Graziano Cesari de, “Craig Thomson her zaman felaket bir hakemdir” yorumunu yaptı.
 
Ukrayna’da yayımlanan gazeteler de Dinamo Kiev’in 6-0’lık galibiyetine rağmen Craig Thomson’u eleştirdi. Maçla ilgili öne çıkan başlık ve yorumlar şöyle:
 
‘İki cezayı hak etmedi’
Segodnya: Kartal’a eziyet ettik. Dinamo, rekor zaferle kapıyı vurup gitti. Penaltı kararı sadece Türklerde kuşku uyandırmadı. Football Sport: Rebrov’un öğrencileri Türk takımı ile alay etti. Penaltı pozisyonunda Beck, Gonsales’i omzuyla itti ama açıkçası Türkler, penaltı ve kırmızı kartla iki kere cezalandırılmayı hak etmedi.
 
Şişe Thomson! 
Craig Thomson bu sezon imza attığı skandallarla gündemden düşmüyor. Thomson, İskoçya’da Ağustos ayındaki St Johnstone-Celtic maçının ikinci yarısını 1 dakika 15 saniye erken başlattı. Televizyondan naklen yayınlanan maçın reklam arası sürerken ikinci yarının başlatılması ülke futbolunda krize yol açtı. Federasyon, yayıncı kuruluş ve hakem kurulunun birbirine girdiği ortaya çıktı. 

G.Rangers-Dundee maçından sonra da Thomson’a büyük tepki doğdu. Harry Forrester’in kırmızı kartlık hareketini sarı ile geçiştirdiği için yoğun eleştiri alan hakeme, yayıncı kuruluşun yorumcusu Chris Sutton ‘Şişe’ diye hitap etti. İskoçya’da iyi bir sezon geçirmeyen Craig Thomson’un aldığı eleştiriler nedeniyle de moral motivasyonunun bozuk olduğu aktarıldı.