City avantajı kaptı !

City avantajı kaptı !

Manchester City, deplasmanda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımını 3-1 yendi.

Manchester City 40. dakikada 2-0'lık üstünlüğü yakaladığı maçta ikinci yarı çok zorlandı. Kiev skoru 2-1 yapsa da birçok atakta beraberlik şansını değerlendiremedi. Son sözü ise 90. dakikada Yaya Toure söyledi:3-1.

Şampiyonlar Ligi 2. turunda Dinamo Kiev ile Manchester City karşı karşıya geldi. NSK Olympiyskiy’de oynanan mücadeleyi İngiliz temsilcisi 3-1 kazanarak çeyrek finale çok yaklaştı.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

Ligde şampiyonluk rakiplerine yenilerek zirvenin 6 puan gerisine düşen City, son olarak yedek kadroyla çıktığı maçta Chelsea’ye 5-1 yenilerek FA Cup’tan elendi.

Moral bozukluğuyla zorlu Dinamo Kiev deplasmanına çıkan City, 15. dakikada yıldızı Sergio Agüero ile 1-0 öne geçti. David Silva’nın kullandığı köşe vuruşunda Yaya Toure, topu Arjantinli yıldızın önüne bıraktı. Agüero bomboş kaldığı pozisyonda golü atmak için zorlanmadı: 1-0.

40. dakikada bu kez Agüero’nun başlattığı hücumda Sterling sol kanatta topla buluştu. Ceza sahasında bomboş kalan İngiliz yıldız, arka direkte David Silva’yı gördü ve İspanyol futbolcu boş kaleye topu göndererek skoru 2-0’a getirdi.

İkinci yarıda ise Dinamo Kiev fırtınası esti. Rakibine nefes aldırmayan Ukrayna temsilcisi, 58. dakikada Buyalsky ile skoru 2-1 yaptı. Geride kalan dakikalarda Joe Hart’ın koruduğu kale birçok tehlike atlattı.

Manchester City, 80. dakikada altı pas üzerinden mutlak golü kaçıran Yaya Toure’nin ayağından 90. dakikada nefis bir gol buldu. Fildişili yıldız ceza sahası yayı üzerinden sol ayağıyla yaptığı plase vuruşla köşeyi iyi gördü ve skoru 3-1 yaptı.

İki takım 15 Mart Salı günü Etihad’da çeyrek final için karşılaşacak.