Monaco'da Fenerbahçe korkusu

Monaco'da Fenerbahçe korkusu

Fransız Monaco ekibinin, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda en çok çekindiği ekibin Fenerbahçe olduğu ortaya çıktı.

Süper Lig'i 2. sırada bitiren Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için iki ön eleme oynamak zorunda kaldı. Sarı-lacivertlilerin olası rakipleri Shakhtar Donetsk (Ukrayna), Ajax (Hollanda), CSKA Moskova (Rusya), Club Brugge (Belçika) ve Monaco (Fransa) olarak belirlendi.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndaki olası rakipler içerisinde yer alan Monaco'nun, sarı-lacivertlilerle eşleşmeyi hiç istemediği ortaya çıktı. Young Boys (İsviçre), Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti), Rapid Wien (Avusturya) ya da Panathinaikos (Yunanistan) ekiplerinden biriyle eşleşecek olan Fransız ekibinin en zorlu seçenek olarak Fenerbahçe'yi gördüğü belirlendi.
 
L'Equipe gazetesi Monaco'nun bu turdaki rakiplerini değerlendiren haberinde, seçenekler arasında en güçlü takımın Fenerbahçe olduğu değerlendirmesini yaptı. Kadrosunda bir çok yıldız ismin bulunduğu belirtilen sarı-lacivertliler için "Şüphesiz en zorlu engel" ifadesi kullanıldı.
 
'Zor ama imkansız değil'
İnternet sitesinde habere yorum yapan okuyucuların da, gazetenin editoryal yorumuna katıldıkları gözlendi. Haberi yorumlayan Fransız futbolseverlerin, "Fenerbahçe zor ama imkansız değil" ve "Fenerbahçe ile eşleşmemek daha iyi" şeklindeki değerlendirmeleri dikkat çekti. Monaco bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde Juventus'a elenmişti.

Milliyet