Şampiyonlar Ligi heyecanı başlıyor! Haydi Galatasaray!

Şampiyonlar Ligi heyecanı başlıyor! Haydi Galatasaray!
Güncelleme:

Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezon bu akşam oynanacak maçlarla başlıyor. Finali Wembley'de oynanacak bu sezon, aynı zamanda mevcut formattaki son sezon olacak.

Şampiyolar Ligi bu akşam oynanacak maçlarla başlıyor. 3 buçuk ay sonra geri dönen lig, mevcut formattaki son sezon olma özelliğini taşıyacak.

Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam saat 19.45'te Young Boys - Leipzig ve Milan-Newcastle United maçları oynanacak.

Saat 22.00'de ise PSG - Dortmund, Shakhtar Donetsk - Porto, Lazio - Atletico Madrid ve Manchester City - Kızılyıldız maçları oynanacak.

GALATASARAY YARIN SAHAYA ÇIKIYOR

Türkiye'den turnuvaya katılan tek takım Galatasaray ise sahaya yarın çıkacak. Sarı-kırmızılı ekip, grup aşamasındaki ilk maçta yarın saat 19.45'te kendi sahasında Danimarka temsilcisi Kopenhag'ı ağırlayacak.

İLK İKİ SIRA TUR ATLAYACAK

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 8 grupta ilk iki sırayı alacak takımlar, adlarını ikinci tura yazdıracak.

Gruplarını 3. sırada tamamlayacak ekipler ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Şampiyonlar Ligi'nde takımlar, son 16 turundan itibaren iki maçlı eleme usulüyle oynanacak eşleşmelerden galip çıkarak finale yükselmeye çalışacak.

Şampiyonlar Ligi'nde 2023-2024 sezonu finali, 1 Haziran 2024'te Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak.

BU FORMATIN SON SEZONU

Şampiyonlar Ligi, önümüzdeki sezondan itibaren yeni formatına geçecek. Turnuvaya katılan takım sayısı 32'den 36'ya yükselecek ve 4 grupta 9'ar takım yer alacak. Grup aşamasında her takım 4 içeride, 4 deplasmanda toplam 8 maça çıkacak.

Oynanan 8 maçın ardından ligin tamamında ilk 8 sırada yer alan takımlar, son 16 turuna kalmaya hak kazanacak. Sıralamada 9 ile 24'üncü sırada yer alan takımlar ise son 16 turuna kalabilmek için iki maçlı bir play-off oynayacak.

Son 16'dan itibaren ise mevcut formattaki gibi çift maçlı eleme usulüyle finale kadar gidilecek. Final yine tek maç olacak. 

MEVCUT FORMATLA 20 SEZON

Şampiyonlar Ligi şimdiki formatıyla 20 yılı tamamlamış olacak. 2003-2004 sezonunda geçilen bu sistemden önce turnuvaya yine 32 takım katılıyor ancak 2 grup aşaması oluyordu. İlk gruplardan çıkan 16 takım 2. grup aşamasına kalıyor ve 4 grubun yer aldığı bu aşamada da gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar çeyrek finale yükseliyordu.

GALATASARAY'DA TEK HEDEF 3 PUAN

Galatasaray, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için ilk maçta Kopenhag'ı yenmek zorunda olan sarı-kırmızılılar, taraftarlarının da desteğiyle galibiyet almak istiyor.

Galatasaray, sezon başında kadrosunu önemli isimlerle güçlendirdi. Özellikle yeni transferler Sergio Oliveira ve Victor Nelsson'un takıma uyum sağlaması, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde daha başarılı olma şansını artırıyor.

Kopenhag ise bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne eleme turlarından katılmayı başardı. Danimarka temsilcisi, ilk turda Slovacko'yu, ikinci turda da PAOK'u eleyerek gruplara kaldı.

Kopenhag, bu sezon ligde de iyi bir performans sergiliyor. Danimarka Ligi'nde 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan Kopenhag, liderlik koltuğunda oturuyor.

Galatasaray - Kopenhag maçı, Şampiyonlar Ligi'nde grupların ilk haftasında oynanacak en önemli maçlardan biri olacak. Bu maçın galibi, grupta avantajlı bir konuma geçecek.