Selçuk İnan'dan taktik eleştiri

Selçuk İnan'dan taktik eleştiri

Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan, Atletico Madrid maçının ilk yarısındaki oyun anlayışlarının yanlış olduğunu söyledi.

UEFA’nın resmi internet sitesine konuşan milli oyuncu, “İlk yarıda sadece rakibi nasıl durdurabileceğimiz üzerine düşündük. Bence bu bir hataydı çünkü biz de iyi bir takımız. Başka bir şekilde düşünseydik muhtemelen sonuç farklı olurdu” dedi.

Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, takımın bu sezon Avrupa’daki hedefleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. UEFA’nın internet sitesine konuşan yıldız futbolcu, Atletico Madrid yenilgisine karşın bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olacaklarını savundu.

Selçuk, “Avrupa’da geçen sezon bizim için zor oldu. Dürüst olmak gerekirse ligdeki şampiyonluğa ve dördüncü yıldıza konsantre olmuştuk. Dolayısıyla Şampiyonlar Ligi’ne yeteri kadar odaklanamadık. Bu sene ise hedefimiz Avrupa’da önceki sezonlardaki başarıları yakalamak ve bence bunu yakalayacağız. Çünkü güçlü bir takımız, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye alışkınız” dedi.

Atletico Madrid yenilgisine de değinen Selçuk, “İlk yarıda sadece rakibi nasıl durdurabileceğimiz üzerine düşündük. Bence bu bir hataydı çünkü biz de iyi bir takımız. Başka bir şekilde düşünseydik muhtemelen sonuç daha farklı olurdu” ifadelerini kullandı.

Astana deplasmanı hakkında da düşüncelerini dile getiren milli oyuncu, “Şampiyonlar Ligi’nde baskı her maçta çok fazla çünkü hep bir kazanma hedefi var. Astana maçı Atletico maçı kadar önemli. Açıkçası ilk maçı kaybettikten sonra Astana maçının önemi daha da arttı. Gruptan çıkmak için bu maçtan mutlak üç puan almalıyız. Bu maçtaki tek hedefimiz bu ve Kazakistan’daki karşılaşmaya hazır olduğumuzu düşünüyorum. Kazakistan takımlarına karşı güven üst seviyede çünkü onların ülkelerine karşı bir çok kez oynadık. Kapasitelerinin farkındalar. Fizik güce dayalı agresif bir oyun tarzları var. Benfica galip gelmek için az uğraşmadı. Sonuçta kazananın sahada belli olacağı bir mücadele olacak ama bu tip takımlara karşı kazanmak için onlar kadar savaşmalısınız” diye konuştu.