Skandal olay 4 takıma daha bulaştı

Skandal olay 4 takıma daha bulaştı

Britanya Emniyet teşkilatı 4 Premier Lig kulübünün daha çocuk istismarı skandalının bir parçası olduğunu doğruladı.

Geçen ay Chelsea’nin efsanesi Gary Johnson’un 1970 lerde Chelsea’nin alt yapısındayken Baş Scout Eddie Heath’ın tacizine uğradığını itirafıyla gündeme gelen olayı incelemeye alan Britanya Emniyeti; Arsenal, Tottenham, West Ham United ve Crystal Palace’tan en az üçünün skandala bulaştığını açıkladı.

Daily Telegraph’ın geçen ayki haberiyle Premier Ligi’n zirvesinde bulunan Chelsea’nin, eski baş scoutu Eddie Heath’e bu iş için gizli para aktardığını ortaya çıkarmıştı. Bu haberden sonra tüm Premier Lig ekiplerini incelemeye alan Britanya Emniyeti Arsenal, Tottenham, West Ham United ve Crystal Palace takımlarından üçünün daha Eddie Heath ile irtibatlı olduğunu açıkladı.

Chelsea konuyla alakalı 1980’lerde vefat eden Eddie Hearh’ın eski açıklamalarını yayınlarken, Tottenham ve Crystal Palace hiçbir şekilde bu işin içinde olmadıklarını açıkladı. West Ham ise “Bu konuda bir şeyi çok iyi biliyoruz ki o da şu bu şeye bulaşan yalnızca biz değiliz” dedi.

Bu haberden bir hafta sonra yine Daily Telegraph gazetesi tarafından ortaya atılan Queens Park Rangers’ın eski gençlik akademisi başkanı Chris Gieler’in 30 yıl boyunca lise çağındaki çocuklara istismarda bulunduğu iddiası da yine emniyet güçlerince doğrulandı.

Soruşturma kapsamında Premier Lig, 1.ve 2. Ligin yanı sıra 21 kulübün daha incelendiğini söyleyen Britanya Emniyeti Cinsel Saldırılar Departman Başkanı Ivan Balhatchet; ”İddialar ciddi, alanında uzman ekibimiz her bir iddia üzerinde titizlikle çalışmalarını sürdürüyorlar.” dedi.

Emniyetten yapılan açıklamaya göre 98 futbol kulübünün incelendiği soruşturma kapsamında 83 futbolcunun ciddi boyutta potansiyel şüpheli olduğu ve bu futbolcuların %98’inin yyaşları 7 ila 20 arasında değişen çocuklara istismarda bulunduğu söylendi.

Geçen ay Gary Johnson’un açıklamasıyla ada gündemine bomba gibi düşen skandalla alakalı Wayne Rooney’nin de aralarında bulunduğu ünlüler tarafından kamu spotu çekilmişti.

Sporcope