''Bir daha zor yapar !''

''Bir daha zor yapar !''

Veli Kavlak, ilk idmanında Ricardo Quaresma'dan yediği bacak arası çalımıyla ilgili olarak ilk kez konuştu

Omuz bölgesindeki sorunu atlatmasının ardından takımına dönen Veli Kavlak, ilk idmanında Ricardo Quaresma'dan yediği bacak arası çalımıyla ilgili olarak ilk kez konuştu: Kondisyon eksiğim var. Ricardo onları bana şimdi yapabilir. Tam hazır olduktan sonra hayatta yapamaz.

Siyah-Beyazlı formayı son olarak 22 Mart’ta Fenerbahçe’yle oynanan derbide giyen Veli Kavlak, omuz bölgesindeki problemini atlatmasının ardından takımla çalışmalarını sürdürüyor. Kondisyon eksiğini antrenmanlara ek olarak yaptığı özel çalışmalarla kapatmaya çalışan 27 yaşındaki futbolcu, bu süreçte yaşadıklarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
 
Bu sezon takımla çıktığı ilk idmanda Ricardo Quaresma’dan bacak arası çalımı yiyen Avusturyalı futbolcu, “Ricardo onları bana şimdi yapabilir. Ama iyileştikten sonra zor yapar (gülerek). Sakatlığım sebebiyle uzun süredir idmanlarda yer alamıyordum. Kondisyon eksiğim var. Bu açığımı iyi değerlendiriyor. Ama yavaş yavaş formumu bulmaya başladım. Tam hazır olduktan sonra hayatta yapamaz” ifadelerini kullandı.
 
‘Forma için sabırlı olmak lazım’
 
Yaklaşık 1 aydır takım çalışmalarında yer almasına rağmen forma için henüz hazır durumda olmadığını belirten tecrübeli futbolcu, “Önceden koşarken bile sıkıntı yaşıyordum. Şimdi bu konuda bir problem yok. Omuz bölgemdeki tutukluk sorununu tamamen atlattım. Sadece ikili mücadelelerde ve ani hareketler yaparken biraz problem yaşıyorum. Tam ikili mücadeleye giremiyorum. Forma için yüzde 100 hazır durumda değilim. Her geçen gün biraz daha iyi oluyorum. Forma için sabırlı olmak lazım. Tam hazır olmadan dönmek istemiyorum” yorumunda bulundu.
 
‘Benim için oldukça zor’
 
Takımdan ayrı kalmasının kendisini üzdüğünü ancak elinde olan bir durum olmadığını söyleyen Kavlak, “Her gün Şenol Güneş hocamızla konuşuyorum. Forma için çok sabırsızlanıyorum ama maalesef yüzde 100 hazır olmayınca oynayamıyorum. Benim için psikolojik olarak da oldukça zor bir süreç. Taraftarımızın da beklentisinin farkındayım. Sosyal medya üzerinden bana verdikleri destekler için onlara teşekkür ediyorum. Hep birlikte beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok” açıklamasını yaptı.