''Çocuk oyuncağına çevirdiler''

''Çocuk oyuncağına çevirdiler''

Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu'nun gönderilmesi üzerine istifasını veren yönetici Tayfun Demir, çok ağır ifadeler kullandı.

Galatasaray’ın muhasip üyesi, yapılan operasyon  zaten mali yönden zor durumda olan kulübü çok kötü bir noktaya getireceğini belirtti, “Galatasaray’ı çocuk oyuncağına çevirdiler. Fatih Terim’i göndermek için nasıl zamanında senaryo üretildiyse benzer bir oyun Hamzaoğlu için kurgulandı” dedi.

Galatasaray’da Hamza Hamzaoğlu depremi yaşanırken, dün artçı bir deprem daha meydana geldi. Dursun Özbek yönetiminin medyada pek görünmeyen ama en çok iş bitiren isimlerinden muhasip üye Tayfun Demir, Hamzaoğlu’nun gönderilmesini kabullenemediğini belirterek istifasını verdi.

Demir, Hamza Hamzaoğlu’nun sonunu hazırlayan Fatih İşbecer ve diğer genç yöneticiler için, “Galatasaray’ı çocuk oyuncağına çevirdiler. Fatih Terim’i göndermek için nasıl zamanında senaryo üretildiyse benzer bir oyun Hamza Hamzaoğlu için kurgulandı” ifadesini kullandı.

Tehlikeli patinaj

Milliyet’e konuşan Demir yeni operasyonun zaten mali yönden zor durumda olan Galatasaray’ı çok kötü bir noktaya getireceğini söyledi. Demir, “Borç 1 milyar olmuş. Sen gidip hoca değiştiriyorsun. Sonuçta ben muhasip üyeyim ve önümüzü iyi görmüyorum. Finansal Fair Play’den bahsedeceksin sonra gidip yeni hoca getireceksin. Yeni hoca en az 8-10 yeni oyuncunun gelmesi demek değil mi?” diyerek sert çıktı.

Demir, istifa mektubunda da önemli ifadelere yer verdi. Büyük bir heyecanla ve hizmet aşkıyla girdiği Dursun Özbek başkanlığındaki yönetim kurulunda başarı için gerekli birliğin oluşturulamadığını savunan Tayfun Demir, “Yönetim olarak çok ciddi sorunlarla karşı karşıya iken, tehlikeli bir patinaj durumu içinde olduğumuzu hissediyorum. Bir yandan maddi açıdan içinde bulunduğumuz koşulları iyileştirebilme konusunda çok çabuk adımlar atmamız gerekirken öte yandan hem bunu güçleştirecek hem de kendi kalemize gol atmak anlamına gelebilecek bir yola girilmiş olmasından dolayı son derece  endişeliyim” ifadelerini kullandı.

Ağır sonuç doğar

Galatasaray’ın her birimiyle kenetlenmesi gerektiği dönemde olduğuna değinen Demir, şunları kaydetti:

“Geceli gündüzlü çalışmamız gereken bir dönemde, en başarılı kişiyi görevden uzaklaştırma sorumluluğuna ortak olmak istemeyişimi, camiamızın ve taraftarımızın anlayışla karşılayacağına inanıyorum. Hocamız, dört elle sarılmamız gereken bir değerimizdi. Bu şekilde harcanmasını kabullenemem. Sayın Hamza Hamzaoğlu’nun ayrılmak zorunda bırakılması, Galatasaray için her bakımdan çok ağır sonuçları olabilecek bir durumdur. Bununla ilgili olarak gerekli  uyarılarda bulundum ve böylesi vahim bir yanlışı önleyebilmek için son dakikaya kadar çabaladım. Ne yazık ki böylesi zorlu bir dönemde ayrılık yönündeki görüş ve düşünceler ağır bastı.”

Demir’in yerine Atay

Dursun Özbek yönetimi 5. ayında ikinci firesini verdi. Yaz döneminde Cüneyt Tanman istifa ederken, Hamzaoğlu depreminin ardından da Tayfun Demir de görevini bıraktı. Demir’in yerine yedek yönetici Murat Atay asil üyeliğe getirildi.

Milliyet