''Galatasaray büyük oynuyor''

''Galatasaray büyük oynuyor''

Sneijder'in Galatasaray'daki performansını değerlendiren Van Marwijk, oyuncunun zirve yaptığı değerlendirmesinde bulundu.

Hollanda Milli Takımı'nın eski teknik direktörü Bert Van Marwijk, Galatasaray'ın ve Portakallar'ın yıldızı Wesley Sneijder ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2010 Dünya Kupası'nda final oynayan takımın başındaki isim olan deneyimli teknik adam, 30 yaşındaki futbolcunun, Türkiye'deki performansını yakından takip ettiğini söyledi.
 
Inter'de düşüşe geçtiğini belirttiği oyuncunun, sarı-kırmızılı forma ile sıçrama yaptığına dikkat çeken Van Marwijk, "Wesley Galatasaray'da büyük oynuyor. Bu sezon iki kupa birden kazandı. Sergilediği futbol çok iyi ve fizik olarak en iyi dönemlerinden birini geçiriyor" dedi.
 
113 kez milli olan futbolcunun, rekor hedefi nedeniyle bu geceki ABD maçında bir dakika da olsa forma giyme isteğini de değerlendiren Marwijk şunları söyledi:
 
"Hollanda Milli Takımı'ndaki yeri bile bir ara tartışmaya açılmıştı. Nereden nereye geldi. Ne kadar arzulu olduğunu gösteriyor. Bence sağlık ekibi durumuna bakmalı, Letonya maçı öncesinde risk olup olmadığı anlaşılmalı. Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki, bir oyuncu 'Ben fit' durumdayım diyorsa öyledir. Ayrıca kupa finalinden sonra tam bir gün dinlenme imkanı da buldu. Ama Hiddink ne karar verecek bilemiyorum".

Milliyet