''Mario mutlu, Lukas hüsranda''

''Mario mutlu, Lukas hüsranda''

Derbiye geniş yer veren Alman basını, Gomez ve Podolski’yi öne çıkardı.

Bild’deki haberde, “Mario, Beşiktaş kahramanı. Gomez derbide Podolski ile buluştu ve yendi. Mario mutlu, Podolski hüsranda” ifadeleri kullanıldı.

Beşiktaş’ın, Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği derbi, Alman basınına da konu oldu. Mario Gomez’in attığı gol medyada geniş yer bulurken, Lukas Podolski’nin kaybı da başlığa çıkarıldı.

Bild gazetesindeki haberde, “Mario, Beşiktaş kahramanı. Gomez, milli takımdan arkadaşı Podolski ile buluştu ve yendi. Mario Gomez mutlu, Podolski hüsranda” ifadelerine yer verildi.

Der Spiegel, “Mario Gomez’in golü Beşiktaş’ı Galatasaray galibiyetine taşıdı. Sadece bir derbi değil, özel bir mücadeleydi. İki Alman oyuncunun rakip olduğu maçta Beşiktaş daha iyiydi ve kazandı” yorumunu yaptı.

EUROSPORT Almanya ise “Mario Gomez, İstanbul’da ikinci baharını yaşıyor” başlığını öne çıkardı. Gomez’in şık vuruşunun liderlik golü olduğu anımsatıldı.

Sportal.de haber sitesi, “Gomez’in önderliğinde Beşiktaş derbiyi kazandı” başlığını kullandı. Sport1 sitesindeki haberde ise, “Gomez’in, Podolski önündeki zaferi” ifadeleri yer aldı.

Stern.de haber sitesi de, “Gomez’in, Podolski ile buluşmasında kazanan Beşiktaş” cümleleri dikkat çekti.

Guti gibi

Mario Gomez dört sezon sonra Süper Lig’de hem Fenerbahçe’ye hem de Galatasaray’a gol atan ilk Beşiktaşlı oldu. Kartal’ın, Fenerbahçe’yi 3-2 yendiği derbide iki gol kaydeden Alman yıldız, Galatasaray karşısında da fileleri havalandırdı. Beşiktaş’ta son olarak Guti, 2010-11 sezonundaki ilk 2 derbisinde penaltıdan bulduğu gollerle ezeli rakiplerin filelerini havalandırmayı başarmıştı.

22 puan topladı

Beşiktaş, Mario Gomez’in Süper Lig’de gol attığı 8 maçın 7’sini kazanırken, 1 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Kartal, Alman yıldızın golle buluştuğu karşılaşmalarda tam 22 puan topladı. Süper Lig’de 11 gole ulaşan Gomez, UEFA Avrupa Ligi’ni ise 2 golle kapattı. Siyah-beyazlı takımda adeta yeniden doğan Gomez, Fiorentina formasını giydiği 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında 47 resmi maçta 14 gol atabilmişti.

56 dakika

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde topun oyunda kalma süresi 56 dakika olarak hesaplandı. Meşin yuvarlak ilk yarıda 29 dakika 12 saniye, ikinci devre ise 26 dakika 46 saniye oyunda kaldı.

Mario Gomez derbilerdeki 3. golünü attı, Lukas Podolski ise ikinci derbiyi de boş geçti.