''Milli takımda benim için fırsat var''

''Milli takımda benim için fırsat var''

Mehmet Batdal, ligde aldıkları sonuçlardan mutlu olduklarını ve geçen sezonki başarılarını tekrarlamak istediklerini söyledi.

Medipol Başakşehir’in golcü oyuncusu Mehmet Batdal, ligde aldıkları sonuçlardan mutlu olduklarını ve geçen sezonki başarılarını tekrarlamak istediklerini söyledi. Batdal, ‘Milli takımdan davet bekliyor musun?’ sorusuna ise, “Milli takımdaki oyuncu profillerini değerlendirirsek, oynadığım mevkii de benim için fırsat gibi görünen bir durum var. Takdir onların, ilerleyen haftalarda göreceğiz” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak olan Medipol Başakşehir’de hazırlıklar sürüyor.

Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan 29 yaşındaki golcü oyuncu Mehmet Batdal, formda bir takım olduklarını belirterek, “Son süreçte Beşiktaş ve Galatasaray mağlubiyeti yaşadık. Onun dışında galip geldiğimiz ve çok iyi oynadığımız müsabakalar var. Sadece Mersin İdmanyurdu maçının ilk yarısı itibariyle istediğimiz futbolu yansıtamadık. Onun dışındaki kalan maçlar ve Mersin maçının ikinci yarısını Başakşehir gibi oynadık. Aldığımız sonuçlardan mutluyuz. Önemli olan bunu ligin geneline yaymak ve geçen sene yakaladığımız başarının en azından o kadarını yakalayabilmek” ifadelerini kullandı.
 
“HER HAFTA ÜZERİNE KOYMAYA GAYRET GÖSTERİYORUM”
Kendi performansını da değerlendiren golcü isim, “Geçen sene son haftalarda yakaladığım performansın devamı olduğunu düşünüyorum. Sahada olduğum sürece her geçen hafta bunun üzerine koymak için gayret gösteriyorum. Bu da bu şekilde devam ediyor. Takımın oyun yapısı itibariyle bana çok uygun olması performansımı son derece destekliyor” diye konuştu.
 
“MİLLİ TAKIMDA BENİM MEVKİM İÇİN FIRSAT VAR”
Türk Milli Takımı’na hizmet etmenin her futbolcunun hayali olduğunu dile getiren Batdal, “Ben ümit milli takıma defalarca hizmet ettim. 2005 yılında ümit milli takıma gitmeme vesile olan kişi de Fatih Terim hocadır. İlk amacım burada Başakşehir’e faydalı olmak, sahada bulunmak, iyi bir performans sergilemek. Bu performans sonrasında sonuç itibariyle Fatih Hoca verecektir. Milli takımdaki oyuncu profillerini değerlendirirsek, oynadığım mevkii de benim için fırsat gibi görünen bir durum da var. Ben böyle değerlendiriyorum. Bunu göz önünde bulundurarak sahada adımlarını atıyorum, performansımı ona göre yönlendirmeye çalışıyorum. Takdir onlardadır, ilerleyen haftalarda göreceğiz” dedi.
 
“SEMİH AĞIR BİR SAKATLIK YAŞADI”
Semih Şentürk’ün sakatlığının büyük ölçüde iyileştiği ve yakın zamanda takıma döneceğinin hatırlatılması üzerine Batdal, sözlerini şöyle tamamladı:

“Rekabet futbolcuların performansını arttırabilir de, düşürebilir de. Oyuncu yapısı ile alakalı. Benim yapım itibariyle forma rekabeti her zaman arttırır. Çünkü rekabeti seviyorum. Benden daha iyi oyuncular olsun istiyorum takımda. Oynayamasan bile en azından öğreneceğin şeyler olur. Semih ağır bir sakatlık yaşadı. Benzerini geçen sene sezon başında ben yaşamıştım. Toparlamam sezon sonunu buldu. Bu sene Semih şanssız başladı. Semih’in de takıma katılmasıyla forma rekabeti üst seviyeye çıkacak. Burada oynadığı mevkii itibariyle bu takımın forvetinin yapması gereken şeyler var. Bunları da en iyi sahaya yansıtan formayı taşıyacaktır.”