''Teknik direktörlükte kriter aramıyoruz''

''Teknik direktörlükte kriter aramıyoruz''

Kayserispor Teknik Direktörü Kafkas, "Belli bir süreyi tamamlamadan herkes teknik direktörlük yapıyor" dedi.

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Spor Toto Süper Lig'de sıklıkla yaşanan teknik direktör değişimleriyle ilgili olarak, bunun yeni bir konu olmadığını söyledi.

Tolunay Kafkas, yaptığı açıklamada, futbol gündeminin ilk sırasında yer alan teknik adam değişiklikleri için, "Çok derinlemesine bir konu. Başka türlü kriterler koymak lazım. Özellikle de teknik direktörlük yapacak kişiler için. Bu kriterleri fazla aramıyoruz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonunun antrenör eğitimi bölümünün bir dönem başında bulunduğunu hatırlatan Kafkas, "Çok ciddiye aldığımız, önem verdiğimiz bir konuydu. Belli bir süreyi tamamlamadan herkes teknik direktörlük yapıyor. Ciddi bir eğitim verilmesi gerekli. İş veren insanların da biraz sabırlı olması lazım. Çok da söylenecek bir şey yok. Yeni bir şey söylemek lazım. Bu döngünün devam edeceğini düşünüyorum. Bu, insan kaynaklı bir durum. Bakış açısıyla ilgili" diye konuştu.

TÜFAD'IN GÜCÜ SINIRLI

Tolunay Kafkas, bu süreçte Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'ne (TÜFAD) yönelik eleştirilere katılmadığını dile getirdi.

TÜFAD Başkanı İsmail Dilber'in çok sevdiği biri olduğunu anlatan sarı-kırmızılı teknik adam, şunları kaydetti: "Kişiden kişiye çok şey değişebilir. Ben, düzgün davranan, kulüpçü olan ve doğru işler yapan bir teknik direktörü hiç kimsenin göndereceğine inanmıyorum. Benim 11. yılım ve başıma böyle bir iş hiç gelmedi. Sonuçların iyi veya kötü olması başka bir şey. TÜFAD'ın gücü de sınırlı. Bu işin içerisinde çok değerli ağabeylerimiz, kardeşlerimiz var. Herkes bir dönem antrenörlük yapar. Zamanı geldiğinde de bırakmayı bilmek lazım."